Palvelukeskussäätiö jätti avustushakemuksen koskien välimuotoisen asumisen ”C-taloa”

0
arkistokuva

PAIMIO

Paimion Palvelukeskussäätiö aloitti viime vuoden keväällä – Paimion kaupungin aloitteesta – ikääntyneiden välimuotoisen asumisyksikön eli niin sanotun C-talon hankesuunnittelun.

Kohteeseen on haettu ARA:lta erityisryhmien asumishankkeisiin kohdennettua investointiavustusta. Hakuaika päättyi vapunaattona.

Kireästä valmisteluaikataulusta huolimatta C-talon ensimmäisen vaiheen hakemuspaperit ehdittiin jättää sisään.

– Se onnistui, vaikka C-talon suunnittelun suhteen kevät on ollut aika hektinen, kertoo Paimion Palvelukeskussäätiön hallituksen puheenjohtaja Jarmo Heimo .

Aran ”ykkösvaiheen haun” tukipäätös saataneen kesäkuun loppuun mennessä.

Monipolvinen haku


Ikääntyneiden välimuotoisen asumisen kohdalla ARA:n käytäntönä on peräti nelivaiheinen avustushakemusmenettely. Ensin tutkitaan, onko kyseessä ARA:n näkemyksen mukaan hyväksyttävissä oleva hanke. Sen jälkeen ARA paneutuu muun muassa hankkeiden kustannustasoon ja yksityiskohtiin.

– Olen tyytyväinen Paimion hankkeen valmisteluun. Suunnitelmat on tehty huolellisesti. Eipä siellä juurikaan ole ylimääräistä ilmaa. Mutta jos ARA vaatii, niin suunnitelmia muutetaan, Heimo toteaa.

– Yksi hieman isompi kysymysmerkki ja huoli on rakennuskustannusten nousu. Saa nähdä, miten käy hintatason suhteen.

Mikäli ARA myöntää rahoitusta Paimion hankkeelle, jää nähtäväksi, mikä on ARA:n avustusprosentti ja kuinka suuri osa siitä on avustusta ja minkä verran lainaa.

Lähes kahdeksan miljoonan hanke


Paimion Palvelukeskussäätiön niin sanotun C-talo hankkeen – jota on puhekielessä hieman epätarkasti kutsuttu myös ”Senioritalo C:ksi” – tämänhetkinen kustannusarvio on noin 7,85 miljoonaa euroa. Kyseessä on kolmikerroksinen rakennus, joka toteutuessaan kohoaa Paltanpuiston palvelukeskuksen viereiselle Ehtookonnun rivitalojen tontille.

Pääsuunnittelijaksi Palvelukeskussäätiön hallitus on valinnut arkkitehti Jarkko Kettusen Arkkitehtitoimisto Ajak Oy:stä, rakennesuunnittelijaksi Sweco Rakennetekniikka Oy:n, LVIAS-suunnittelijaksi LVI-insinööritoimisto Alfa Oy:n ja sähkösuunnittelijaksi Karawatski Oy:n.

Jos C-talo toteutuu, on se tarkoitus liittää yhdyskäytävällä viereiseen Paltanpuiston palvelukeskukseen, jonka peruskorjaus alkaa olla viimeistelyvaiheessa.

– Paltanpuisto on edennyt aikataulussa. Sisätilat ovat jo varsin hyvässä jamassa, ja osa asukkaista on voinut palata takaisin Askalan tilapäismajoituksesta. Mutta esimerkiksi piha-alueilla työskennellään vielä kesäkuun lopulle saakka, Jarmo Heimo kertoo.