Parantolassa majoitutaan jo – “Kaikki huoneet ovat uniikkeja”

0
Parantolassa on varattavissa 13 erilaista majoitushuonetta.

PAIMIO

Paimion parantolan majoitustoiminta alkoi toukokuun puolivälissä. Majoittumismahdollisuus herätti heti kiinnostusta.

– Meillä majoituksen voi varata verkkokaupasta ja heti ensimmäisen aukiolotunnin aikana tuli ensimmäiset varaukset, Miia Tammisto-Lehtinen kertoo.

Parantolan majoitustoiminta toimii aiemmin hoitajien asuntolana toimineessa rakennuksessa. Varattavissa on 13 majoitushuoneistoa, joista jokaisessa on oma keittiö, suihku ja wc.

– Kaikki huoneet ovat uniikkeja. Kolme huoneista on päivitetty esteettömiksi ja 10 on alkuperäisessä 1950-luvun vintageasussaan, Tammisto-Lehtinen kuvaa.

Huoneiden koot vaihtelevat yhden hengen huoneista suurempiin perhehuoneisiin. 

Myöhemmin kesäkuussa lanseerataan yhteistyökumppanin kanssa lisää majoitustilaa Kyykartanon nimellä toimineeseen rakennukseen.

– Ja pitkän tähtäimen suunnitelmana on saada majoitustilaa myös päärakennukseen, Tammisto-Lehtonen sanoo.

Hän kertoo, että majoitusta ovat tähän mennessä varanneen muun muassa Paimioon perhejuhliin tulevat ihmiset, kokousvieraat sekä kansainväliset vieraatkin. 

– Suurin osa on sellaisia, jotka ovat kiinnostuneita nimenomaan parantolasta ja tulevat katsomaan tätä. Toki tästä sitten usein jatketaan kesäreissua muuallekin. Tällä hetkellä tilanne näyttää siltä, että noin sata yöpymistä on jo varattu kesäksi, hän kertoo.

Myös kokouspaketteja yöpymisineen parantolassa järjestetään. Lisäksi kesällä toteutuu myös erilaisia kesäkursseja, joita vetävät eri alojen taiteilijat.