Partiolaiset marssivat tutusti Turussa

0
Kairankiertäjien marssinäytteen kuvasi Lauri Harkia.

TURKU Sunnuntaina seutukunnan partiolaiset marssivat tuhansien muiden mukana perinteisen partiomarssin Turussa. Tältä seudulta mukana olivat niin Kairankiertäjät Paimiosta, Sauvon Hakkiset kuin Piikkiön Tammipartiokin.

Partiotyttöjen Maailmanliiton puheenjohtajan Heidi Jokisen pitämä juhlapuhe Tuomiokirkolla toi esille partion merkitystä lasten ja nuorten kasvatuksessa. Partion tuomat taidot, tieto ja yhteisöllisyys ovat merkittävässä roolissa, ja tulevaisuudessa niiden merkitys korostuu entisestään.

Partiomarssin yhteydessä perinteisesti palkittiin sekä parhaimmat marssiryhmät, että marssihuutajat, ja partiojuhlassa huomioitiin myös ansiomerkein ansioituneita partiolaisia. Isojen yhteislippukuntien ryhmässä kolmanneksi arvioitiin Hakkiset.

Seudullisesti korkeimman huomionosoituksen sai Kaarinan Sädetyttöjen Marika Hirvonen , jolle ojennettiin sunnuntaina SP:n hopeinen ansioristi. Paimioon korkein tullut huomionosoitus oli Mannerheim-solki, jonka sai Kairankiertäjien Aada Sevón . Aktiiviselle Aadalle osui sattumoisin myös tähän lehteen kolumnivuoro, jossa hän kertoo pääosastaan Sauvon kesäteatterissa. Aada ja muut tämän kevään ylioppilaat julkistetaan tänään tiistaina.

Kuntsari julkaisee tänään tiedot uusista ylioppilaista lukiokohtaisesti netissä sitä mukaan kun saamme tiedot lukioilta. Lista täydentyy tiistain aikana useaan kertaan.

Paljon onnea kaikille

uusille ylioppilaille!