Raimo Junnikkala vie taas Sauvoa Voice of Finland -kartalle

0
Raimo Junnikkala palaa kisaamaan valtakunnalliselle TV-kanavalla. Paikallisesti Raimo muistetaan muun muassa Karunan Kalliorannassa järjestettyjen Kunnallislehden 100-vuotisjuhlatanssien upeaäänisenä esiintyjänä.

SAUVO

Tänään perjantaina alkavaan Voice of Finland Seniors -laulukilpailuun osallistuu muun muassa Raimo Junnikkala Sauvon Osmalahdesta.

Vuonna 2016 Raimo osallistui varsinaiseen Voice of Finland -kilpailuun Michael Monroen joukkueessa, mutta nyt on kyse iäkkäämpien laulajien kisasta.

Seniorien Voice of Finland on ollut erittäin suosittu jo useita vuosia. Etenkin Euroopassa. Suomessa kyseistä kilpailua ei ole aikaisemmin ollut.

Raimo päätti osallistua suosittuun laulukisaan, koska vuoden 2016–2017 varsinainen kilpailu Monroen joukkueessa oli niin hieno kokemus.

– Halusin osallistua uudestaan myös siksi, koska nyt on mahdollisuus päästä kilpailemaan ikäistensä kanssa.

Raimoa miellyttää sekin, että Voicen tuotantotiimi on erittäin ammattitaitoinen ja että kilpailijoita kannustetaan hyviin suorituksiin kaikin keinoin.

Meillä on pianotreenit, joissa tarkistetaan sävellajin sopivuus ja biisin rakenne, koska laulu saa kestää vain noin kaksi minuuttia.

– Lenni-Kalle Taipaleen johtaman hienon orkesterin kanssa pääsemme harjoittelemaan biisiä ennen nauhoitusta. Mielestäni Voice on ylivoimaisesti parhaiten organisoitu laulukilpailu Suomessa, Raimo hehkuttaa.

Neljänneksi syyksi osallistumiseensa Raimo mainitsee halun kehittää itseään laulajana ja esiintyjänä.

Raimo kertoo, että pari viimeistä vuotta on ollut hiljaiseloa musiikin esittämisen saralla.

– Kilpailut motivoivat kovaan harjoitteluun. Onneksi nyt on myös keikkailu saatu käyntiin, ja ihmiset pääsevät nauttimaan elävästä musiikista.

Tänään perjantaina 20. toukokuuta on ensimmäinen Ääni ratkaisee -lähetys. Ohjelma esitetään neljänä perättäisenä perjantaina.

Itse olen toisessa Ääni ratkaisee -lähetyksessä eli perjantaina 27. toukokuuta, Raimo kertoo.

Uskon, että tälle kilpailulle on kova tilaus ja että se jää pysyvästi suomalaiseen TV-ohjelmistoon.

FAKTAVoice of Finland SeniorsLaulukilpailun osallistujien pitää olla vähintään 60-vuotiaita. Yläikärajaa ei ole.

Osallistujat on valittu noin 200 hakijan joukosta.

Ääni ratkaisee -TV-lähetyksiin selvisi 16 laulajaa. Siitä edetään Knockout -kisaan, jossa pudotetaan kahdeksan kilpailijaa pois.

Viimeinen vaihe johtaa finaaliin. Kilpailu on kokonaisuudessaan lyhempi kuin varsinainen Voice of Finland.

Valmentajina on kolme tunnettua suomalaista artistia: Michael Monroe, Ressu Redford ja Tarja Turunen.