Hevonpään laavu purettiin – ilkivalta kävi mahdottomaksi

0
Kuntsari kertoi Hevonpään laavun ilkivallasta kesällä 2020.

PAIMIO

Aika tarkalleen pari vuotta sitten Peimarin Ladun ja Polun yhdessä maanomistajan kanssa ylläpitämällä Hevonpään laavulla tehtiin rajua ilkivaltaa. Meno ei siitä rauhoittunut ja nyt alkukesästä laavu poistettiin käytöstä ja purettiin.

– Kaikenlaista ilkivaltaa oli vaan jatkuvasti. Kun oli joku veistely aloitettu, niin sitä vaan aina sitten jatkettiin, kertoo purkutöitä tehnyt Hannu Nurmi.

Hevonpään laavu ehti olla paikalla tovin ja se sekä ympärillä kulkeva polkureitistö oli myös todella suosittu. Yhdistyksen ylläpidossa oli jossain kohden jopa se tilanne, että melkein viikottain olisi pitänyt viedä polttopuuta ja lopulta niiden toimitukset lopetettiin. Silti käyttäjiä riitti ja ikävä kyllä muutamia asiattomiakin. Niinpä maanomistajana viime vuodet toimineen perikunnan mitta täyttyi.

– Kyltti 110-tien varresta on poistettu ja pysäköintipaikat myös. Pihapiirin yksityisyyttä on suositeltavaa kunnioittaa, muistuttaa Nurmi.

Hevonpään poluille toki voi edelleen mennä kulkemaan jokamiehenoikeudella, mutta pysäköintipaikkaa ei siis enää ole.