Koronaa on edelleen – rokotuksetkin jatkuvat

0
Laboratoriohoitaja valmistelee koronatestin tutkimusta. Viralliseen koronatestiin pääsee Paimion-Sauvon terveyskeskukseen edelleen, mikäli esimerkiksi työnantaja sitä edellyttää tai jos henkiölö kuuluu esimerkiksi riskiryhmiin. Testiin haluavien pitää ottaa yhteyttä vastaanotolle.

Koronatilanne on rauhoittunut, mutta edelleen sitä täälläkin sairastetaan ja esimerkiksi viime viikolla merkittiin Paimioon ja Sauvoon muutama virallisesti testattu tartunta.

Positiivinen kotitesti on kuitenkin edelleen riittävä positiivinen tulos, jonka pohjalta potilaan on syytä sairastaa tautia kotioloissa. Mikäli virallinen testitulos tarvitaan, testi otetaan pääterveysasemalla sovittaessa ja yhteyttä pitää ottaa myös, jos vointi sitä vaatii. Sairastettu korona vastaa immuniteetiltaan yhtä rokotuskertaa.

Rokotukset myös jatkuvat: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia nyt myös riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille. Rokote voidaan antaa kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Neuvolassa annetaan lapsille rokotuksia kesällä ja kaikkiin näihin voi varata ajan sähköisesti https://paimio.terveytesi.fi tai puhelinnumerosta 02 474 6400. Aikoja avataan kysynnän mukaan.
Viime viikolla THL Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suositteli jo viidettä tehosterokotetta yli 12-vuotiaille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt.

Paimiossa ja Sauvossa rokotustilanne ja -kattavuus on hyvä. Yli 70 prosenttia yli 18-vuotiaista on saanut kolme rokotusta.

Rokotuskriittisyyttä ei juurikaan ole ilmennyt, mutta viime viikolla pääterveysaseman oviin liimattiin öiseen aikaan rokotevastaiseksi tulkittavia tiedotteita, joista tehtiin rikosilmoitus.