Makkara ei muuten lopu kesken! Hyvää juhannusta!

0

Tällä juhannusviikolla toimitetaan grillimakkaraa kauppoihin noin 1,5 miljoonaa kiloa. Lihatiedotusyhdistys ry:n mukaan grillimakkara pitää pintansa suomalaisten juhannusherkkuna. Tai kesäherkkuna, sillä hieman yli puolet vuoden grillimakkaroiden myynnistä kertyy perinteisesti kesäkaudella touko-elokuussa.

Vuonna 2021 suomalaiset söivät noin 20 miljoonaa kiloa grillimakkaraa. Tämä tarkoittaa, että grillimakkaroita kulutettiin noin 3,7 kiloa henkilöä kohden. Kulutus pysyi vuoden 2020 tasolla.

Kotimaisesta lihasta valmistettuja grillimakkaroita on saatavilla moneen makuun. Useissa makkaroissa lihaa on jopa 90 prosenttia ja makumaailmasta löytyy vaihtoehtoja niin tulisen, juustoisen kuin yrttisenkin makkaran ystäville.

Makkaran ystäville muistutukseksi tieto, että siihen pätee samat grillisäännöt kuin lihaankin: grillattavan tuotteen kannattaa olla huoneenlämpöistä, sillä siten makkara paistuu mehukkaaksi tasaisemmin ja halkeilematta. Parhaan lopputuloksen saa paistamalla makkaraa keskilämmöllä ja kaikessa rauhassa.