Missä paikallisjunan pitäisi sinun mielestäsi pysähtyä?

0

Varsinais-Suomen liitto ja Valonia ovat avanneet nettikyselyn selvittääkseen asukkaiden ja muiden Varsinais-Suomessa liikkuvien toiveita paikallisjunaliikenteen palvelutasosta. Paikallisjunaliikenteen käynnistämiseksi käydään tällä hetkellä aktiivista keskustelua ja tehdään tarvittavaa selvitystyötä laajassa yhteistyössä ja taustaselvityksillä.

Junaliikenteen asemien ja junien suunnittelun tueksi kaivataan tietoa potentiaalisten matkustajien toivomasta palvelutasosta. Kyselyyn toivotaan vastauksia kaikilta, jotka liikkuvat työn, vapaa-ajan asunnon, opintojen tai matkailun vuoksi radanvarsikuntien alueella. Kerättävä tieto hyödyttää niin radanvarsikuntia kuin mahdollisia tulevia liikennöitsijöitä ja palveluntarjoajia.

Valonian tiedotteessa kyselyä avaa Varsinais-Suomen liiton erikoissuunnittelija Salla Murmann.

– Asemien ja junien suunnittelussa on hyvä huomioida matkustajien tarpeet mahdollisimman hyvin alusta lähtien. Pienet juna-asemat eivät tarvitse valtavia investointeja rakennuksiin, vaan seisakkeen ja peruspalveluita, jotta matkasta saadaan sujuva. Myös junien palvelutasotavoitteita on hyvä miettiä erikseen juuri alueemme paikallisjunaliikenteeseen sopivaksi.

Kyselyt ovat avoinna 30.6.2022 asti osoitteessa varsinais-suomi.fi/paikallisjunakysely ja vastaaminen kestää noin kymmenen minuuttia. varsinais-suomi.fi/paikallisjunakysely ja varsinais-suomi.fi/asemapaikkaselvitys

Junat pitää saada pysähtymään Paimiossa

Tällä viikolla kokoontuneessa maakuntavaltuustossa perussuomalaiset tekivät kaksi aloitetta, ja toinen koski läheisesti Paimiota. Aloitteessa esitettiin, että Turun ja Helsingin välisen henkilöjunaliikenteen tulee pysähtyä myös Paimiossa matkustajien ottamista ja jättämistä varten.

Aloitteessa todetaan, että elokuussa Helsingin junan pääteasema vaihtuu Turussa Kupittaalle Aurajoen rautatiesillan rakennustöiden ajaksi.

Sen jälkeen junat pysähtyvät vain Salossa, eli nyt junan aikatauluun pitäisi sopia pysähtyminen Paimiossa, kun ”pyörähdys” Turun rautatieasemalla jää pois matka-ajasta.

Junayhteydestä tulisi huomattavasti kannattavampi ja kannatettavampi maakunnan ihmisten kannalta, jos myös Paimiossa olisi matkustajia palveleva seisake, jossa olisi riittävästi ilmaista paikoitustilaa junaan nousevien autoille, toteavat perussuomalaiset.

He muistuttavat, että nykyisillä polttoaineen hinnoilla ei ole suurta järkeä ajaa junan perässä pitkiä matkoja kyytiin päästäkseen.