Paimion työttömyys jatkoi vähenemistä, kun muualla luvut nousivat: Katso tilanne myös naapurikunnista

0
Hoitoalan, kaupan, hotelli- ja ravintolasektorin työvoimapulasta on puhuttu paljon. Varsinais-Suomessa myös johtajien ja asiantuntijoiden avoimien työpaikkojen määrä on kasvanut. Johdon avoimien tehtävien määrä on kasvanut 157 prosentilla viime vuodesta. Kuva: Teresa Nurmioja.

Paimiossa työttömien työnhakijoiden määrä putosi jo alle 200 henkilön toukokuussa, kertoo Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus. Tarkka määrä on 197. Huhtikuussa työttömänä oli 216 ja vuosi sitten toukokuussa 300 henkilöä.

Peimarin seudun hyvästä työllisyysvedosta kertoo myös se, että Sauvossa on maakunnan alhaisin työttömyysaste, 2,9 prosenttia.

TOUKOKUUN aikana työttömien määrä supistuu yleensä huhtikuuhun verrattuna, mutta tällä kertaa määrä kasvoi muualla Varsinais-Suomessa (+200).

Suunta on kuitenkin edelleen hyvä, sillä vuotta aiemmasta työttömien määrä on vähentynyt. Varsinais-Suomessa työttömiä on kaikkiaan 4 600 vähemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt vuoden aikana 19 prosentilla. Se on hitaammin kuin koko maassa yleisesti, jossa vähennys on 22 prosenttia.

Alueen työttömyysaste oli korkein Turussa, 11,9 prosenttia.

AVOIMIEN työpaikkojen määrä pysyy Paimiossa ja Varsinais-Suomessa korkealla tasolla. Toukokuussa Paimiossa oli tilastoitu lähes 300 avointa työpaikkaa. Se on lähes kaksinkertainen määrä vuoden takaiseen.

Koko Varsinais-Suomessa työpaikkoja oli toukokuussa auki 9 640. Se on 3 000 enemmän kuin vuotta aiemmin, mutta kuluvan vuoden alhaisin luku.

Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna toukokuun aikana 20 800 kappaletta, joista 10 200 oli uusia, toukokuun aikana avautuneita työpaikkoja, kertoo Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus.

Kesäkuussa työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä nousee normaalivuosina toukokuuhun verrattuna. Venäjän hyökkäyksestä johtuvan epävarmuuden lisäksi tiedossa on Valmet Automotiven mittavat Uudenkaupungin lomautukset ja irtisanomiset, jotka astuvat voimaan heinäkuussa.

TYÖTTÖMYYSTRENDIT TOUKOKUUSSA

  • Lomautettujen määrä on saavuttanut käytännössä koronaa edeltäneen ajanjakson alhaisen tason.
  • Uudenmaan työttömyyden supistumisvauhti on selvästi Varsinais-Suomea nopeampaa verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen.
  • Työttömien miesten osuus laski ja naisten nousi toukokuussa.
  • Avoimena olleiden työpaikkojen määrässä on rauhoittumisen merkkejä toukokuussa.
  • Erikoisammattitutkinnon suorittaneilla on hyvä imu työmarkkinoille.
  • Nuoria oli työttömänä vähemmän kuin vuotta aiemmin 23 varsinaissuomalaisessa kunnassa, myös Paimiossa.