Poliisi turvaa juhannuksen viettoa niin maalla kuin vesillä

0

Poliisi toivoo juhannuksen viettoon iloista ja rauhallista mieltä sekä varovaisuutta etenkin vesille.

Juhannuksen menoliikenteen vilkkaimmaksi ajankohdaksi ennakoidaan torstai-iltapäivää ja perjantaiaamua. Lounais-Suomessa etenkin saaristoon johtavilla teillä voi esiintyä hetkittäisiä ruuhkia.

Poliisi valvoo juhannusliikenteessä kuljettajien ajonopeuksia, ohituksia, ajoetäisyyksiä ja päihteidenkäyttöä – niin maalla kuin merellä. Juhannusliikenteeseen kannattaakin varata ylimääräistä aikaa ja etenkin malttia, muistuttaa valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

– Suunnittele matkasi ennakkoon ja lähde reissuun ilman kiirettä. Näin varmistat sujuvamman perillepääsyn, Sundqvist neuvoo.

Pidä huolta itsestä ja kaverista

Lämpimät kesäkelit houkuttelevat monet vesien äärelle. Poliisi toivoo varovaisuutta niin venereissuille kuin myös mökkirantaan.

– Päihteet eivät sovi vesille, olet sitten liikkeellä veneellä, vesiskootterilla tai uiden, Sundqvist toteaa.

Poliisi on läsnä ja turvaa yleistä järjestystä juhannuksena koko Lounais-Suomessa niin maaseudulla kuin taajamissa, maalla ja vesillä. Perinteisesti poliisia juhannuksena työllistävät muun muassa kotihälytys- ja häiriötehtävät. Poliisi toivoo, että tänä vuonna keskikesää juhlittaisiin rauhallisesti ja hyvällä mielellä.

– Juhannusjuhlassa on tärkeä muistaa pitää huolta niin itsestä kuin myös kaverista. Jos käsillä on vaaratilanne, pitää soittaa hätänumeroon 112, Sundqvist sanoo.