Risuja, ruusuja ja pitkiä jonoja

0
Antti Tuisku päätti lauantain festaripäivän näyttävällä esityksellä.

KAARINA/ Inka Salmi

Festivaalin ensimmäinen päivä alkoi pienellä kaaoksella, kun järjestelyt festarialueen porteilla eivät sujuneet soljuvasti. Ihmiset kerääntyivät vääriin jonoihin ja työntekijöitä oli yksinkertaisesti liian vähän.

Saaristo Openin tekninen tuottaja Toni Ruohonen kertoi syyksi torstain jonoihin sen, että väenpaljous pääsi yllättämään. Aurinkoinen päivä houkutteli ison määrän ihmisiä liikkeelle aikaisemmin mitä oli arvioitu.

Yrityslippuja, joita oli reilu 5000, jonotettiin nimilistajonosta. Nimilistajonossa oli myös arvonta- sekä talkoolipuilla festareille saapuvia tuplamäärä. Tämä johtui siitä, että viimevuoden arpaonnisten sekä talkoolaisten liput siirrettiin tälle vuodelle viime kesän Saaristo Openin peruuttamisen vuoksi.

– Jonot olivat vähän sellaiset kuin ämpäreitä olisi jaettu, Ruohonen vitsailee. Hän lisää, että seuraavina päivinä jonotus sujui paremmin.

Positiivista palautettakin kuultiin. Festarialueen viihtyisyys oli aivan uudella tasolla säkkituolien, kojujen, ylänurmialueen suuruuden sekä oleskelualueiden ansiosta. Toinen lava toi myös palautteen mukaan festarialueelle lisää tunnelmaa.

Myös tämän vuoden esiintyjäkaarti sai paljon kehuja. Festaria markkinoitiin Saaristo Openin historian kovimmalla artistikattauksella ihan syystä.