Sauvon uudistettu tori kutsuu perjantaisin heinäkuussa iltatorille

0
Sauvon torilla alkavat viime kesän tapaiset iltatorit jälleen tänään perjantaina. Martiina Anttalainen, Emilia Koski ja esiintymislavaa rakentanut Marko Perkkiö esittelivät työn jälkiä jo juhannuksen alla. Taustalla lava näkyykin.

SAUVO

Kiveys rajaa tyylikkäästi komeaa tammea, lehvästön suojassa on mukava istuskella. Ohjelmalava odottaa sanaseppoja ja musikantteja, Mirkun kioski palvelee, pehmiksiä, lettuja, makkaraa, musiikkia, ja monenmoista muutakin paikallista tuoretta on luvassa. Myyntipaikat ovat ilmaisia, ja tervetulleita kaikki toimijat. Viime kesän suositut kirkonkylän opaskierroksetkin saavat jatkoa.

Siinä se on: virkistynyt Sauvon perjantai-iltapäivien tori! Avoinna kaikki heinäkuun perjantait heti tästä päivästä lähtien.

Toriremonttia on moni odottanut, ja viime kesän torikokemusten innostamana päättäjätkin lämpesivät osoittamaan hankkeeseen rahoitusta. Sauvon torin elävöittämiseen perustettiin keväällä Sauvon tori-yhdistys, jonka puheenjohtaja Emilia Koski yhdessä työryhmän kanssa on suunnitellut torin uudistuksia.

Hänen lisäkseen työryhmässä ovat toimineet Sari Laaksonen ja Martiina Anttalainen, jonka puoliso ja Sauvon teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Ismo Anttalainen on auttanut budjetoinnissa ja kilpailutuksissa.

Niinpä tämän kesän budjetilla, 25 000 eurolla saatiin jopa yllättävänkin paljon aikaan pohjatöitä, kiveystä, kahvittelualue, vesipiste, ja esiintymislava varastotiloineen. Pysäköintialuekin merkitään kunnolla. Kalusteita toriyhdistyksellä jo on, ja vanha tuttu Mirkun kioskikin saa nyt ansaitsemansa paikan.

– Esiintymislava toteutetaan niin, että se sulautuu tähän ympäristöön, eli punamultaisena ja ulkoseinien laudoitus tehdään samoin kuin noissa vanhoissa ulkorakennuksissa. Sen suunnitteli ja toteutti Marko Perkkiö.

Torin uudistuksiin on varattu määrärahaa myös ensi vuodelle, ja nyt tehtyjen pohjatöiden jälkeen luvassa on vielä uusia valaisimia, toki vanhahtavalla tyylillä ja myös lisää ainakin penkkejä.

Suunnitelmissa näkyy naisten kädenjälki, sillä pienen tunnustelun jälkeen osoittautui, että kaikki halusivat elävöittää, mutta myös säästää vanhahtavaa tyyliä. Kuntalaisille tehty kysely tuki suunnitelmia ja toiminnallisuuden lisäämistä.

– Ajatus oli, että täällä olisi jatkossa helppo järjestää tapahtumia, kuten elopäivät ja joulun avaukset, tai sitten kuka tahansa voisi tulla järjestäjäksi, kertovat Martiina ja Emilia.

Myös silmäniloa mietittiin, ja nyt koko torin sydän, komea tammi, on saanut ikäänkuin arvoisensa paikan.

– Toivottavasti torin käyttö lisääntyy, kun mahdollisuus istuskeluun ja seurusteluun paranee, miettivät rouvat.