Sauvon virasto nousee nyt uuteen muotoonsa – perjantaina päätyyn nousee taas yksi kattoelementti

0
Kattoelementit on rakennettu paikanpäällä Rakennus Huuhka Oy:n omana työnä.

SAUVO

Etupihalta katsoen vasemman päädyn purku tuli tiistaina valmiiksi. Rakennus Huuhkan Pertti Huuhka viittaa vieressä olevaan purkukasaan ja on sitä mieltä, että rumia kuvia tulee jos ne näkyvät. Tommi Heininen harjaa viimeisiä purkujätekasoja melkoisen pölypilven alla, ja kauhaisee sitten nekin kaivurilla lajittelua odottavan kasan päälle.

Kasassa kyllä todentuu juuri se, mitä vanhan purkaminen on. Pölyistä ja likaista hommaa ja sen tietää työmaalla itsekin päivittäin työskennellyt Huuhka.

– Purettiin sellaisina sahattuina palasina. Kyllä siellä kattopalkeissa jossain oli jonkun lietolaisen nimi, ja vuosilukukin. Nyt sekin palkki on tuolla kasassa jossain.

Puujäte on paikanpäällä seulottu ja kerätty erilleen. Ajatuksena on tuottaa paikalle murskain, joka tekee niistä poltettavaa haketta.

Kun tänään perjantaina nostetaan viimeinenkin kattoelementti paikalleen, uusvanha virastorakennus onkin ulkoa katsoen suunnitelman mukaisessa ”uudessa kuosissa”, ja työt jatkuvat sisäpuolisillä LVI-töillä.

Kattoelementti odottaa jo valmiina työmaan vieressä. Se on tehty omana työnä, kun taas seinäelementit ovat tulleet Piispanristin Sahalta.

– Ajatus oli, että juhannukseksi saadaan vettä pitäväksi, joten aikataulussa ollaan. Salaojitus on valmis myös, esittelee Huuhka.

Tyytyväinen hän on siihen, että työmaata on saatu viedä eteenpäin kuivissa olosuhteissa, eli elementtien asennusta eivät sateet, eivätkä pahat tuuletkaan ole haitanneet. Viimeisen järkälemäisen kattoelementin suhteen toiveissa on vielä perjantaille kohtuullisen kuiva ja tuuleton keli.

– Saatiin nuo piiputkin säilytettyä ehjinä, viittaa Huuhka esitellessään työmaan sisäpuolta. Ainakin toistaiseksi alakerroksessa oleva lämpökeskus jää nykyiselleen, mutta hän myöntää, että pitkän päälle öljylämmitys ei toimi.

– Täytyy kiinteistöyhtiön ruveta muuta miettimään.

Kyseisestä lämpökeskuksesta saavat lämpönsä myös viereiset päiväkotirakennukset ja pari rivitaloa.

Joulukuussa

valmistaKurkistus sisälle avaa näkymän toistaiseksi väliseinättömään tilaan. Oikea pääty jää pysyvästi avarammaksi, sillä sinne tulee valtuuston uusi kokoussali. Loppuosaan tulee toimistotiloja, joihin kunnan hallinto- ja toimistopalvelut pääsevät taas palaamaan saman katon alle.

Sisätöiden osalta seuraavaksi jatkuvat ilmastointi- ja muut LV- ja sähköasennukset. Sisäkaton levytystä on jo vähän aloitettu. Sauvon kunnan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti tilojen on oltava käyttövalmiita vuoden loppuun mennessä, eli puolisen vuotta on vielä aikaa.

Urakan alkuvaiheessa Pertti Huuhka oli sillä kannalla, että rakennuksen oikeanpuoleinen pääty jää ennalleen ja vain viraston tilat uudistetaan. Nyt hän sanoo, että myös toinen aimmin asuinkäytössä ollut pääty tehdään sekin syksyllä uusiksi. Ensin ulkokuori yhtenäiseksi ja sisätöitä sitten myöhemmin. Tilojen tulevasta käytöstä ei ole tietoa, mutta näin rakennus on selkeämpi kokonaisuus.

Kiinteistöosakeyhtiö Sauvon Kunnantalon peruskorjauksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Tauno Keiramo Oy:n Tapio Keiramo, rakennesuunnittelusta on vastannut Rakennesuunnittelu Pertti Jääskeläinen Ky, ja valvonnasta Sauvon Rakennesuunnittelu Oy. Vastaavana työnjohtajana toimii Martti Kanervo.