Seija Sainion teoksia Sauvon kirjastossa

0
Seija Sainion maalauksia pääsee ihastelemaan Sauvossa elokuun loppuun saakka.

SAUVO

Sauvon kirjaston graniittisalissa on elokuun loppuun saakka esillä lohjalaisen taidemaalari Seija Sainion maalauksia, Sokerina pohjalla -nimeä kantavassa näyttelyssä.

– Olen ammatiltani taidemaalari, mutta opetan myös maalaamista eri paikoissa. Kursseilla tutustun oppilaisiin ja tämä näyttely on saanut alkunsa sauvolaisen oppilaan vinkistä hakea näyttelytilaa Sauvon kirjastosta, Sainio kertoo.

Esillä olevat kymmenen teosta on maalattu viime vuoden lopulla, kun koronarajoitukset alkoivat vihdoin hellittää.

– Vihdoin alkoi tulevaisuus rajoitusten osalta näyttää lupaavammalta ja olinkin loppuvuoden Gran Canarialla, Las Palmasissa ja keväällä uudelleen vetämässä maalauskurssia siellä. Värini palasivat kirkkaiksi ja maalaaminen alkoi sujua. Kirjastossa olevat maalaukset ovat paljolti saaneet ideansa vihdoin koittaneesta varovaisesta vapautumisesta, että voi taas tavata ihmisiä, ehkä osallistua pieniin juhliin ja matkustaa, Sainio kuvaa.

Sainio kertoo, että valo vaikuttaa häneen ja hänen taiteeseensa huomattavasti.

– Määritän asioita paljon valon kautta. Oletettavasti, koska asun pohjoisessa. Kuljen kohti valoisuutta, jonka koen keltaisena. Keräilen onnellisia ajatuksia, mielikuvia ja elämän sävyjä sen hetkisestä ympäristöstäni. Hattaran vaaleanpunaiset haaveiluni leijailevat matkalle valoisaan, kesän tulemiseen ja surut kontrastina sen loppumiseen. Kuvataiteilijana minua kiehtoo ajan kuluminen ja aiheeni kumpuavat usein urbanisoituviin ympäristöihin sisältyvistä yksityiskohdista. Nautin valoisien ihmisten seurasta kuin makusiirapista latten pohjalla kesäisessä katukahvilassa. Vihdoinkin on kesä, jolloin saa taas tavata ihmisiä!, Sainio tunnelmoi.

Sokerina pohjalla -näyttelyn nimi oli työnimi, mutta jäi lopulliseksi.

– Minusta se kuvaa hyvin sitä odottavaa tunnelmaa, koska tämä [korona-aika] loppuu tai lievenee ja sokerina pohjalla pitkän odotuksen jälkeen saa taas kulkea vähän vapaammin, Sainio sanoo.