”Taivaallisen rikollista” ensi-iltaan huomenna

0
Kolmen vuoden uurastus on valmistumassa ja ensi-ilta edessä tänään. Etualalla Deloresia näyttelevä Merita Seppälä.

Odotettu taivaallinen ensi-ilta on vihdoin käsillähuomennaperjantaina 17.6. Paimiossa, kun Museomäellä saa Nunnia ja konnia -suurmusikaali ensi-iltansa. Musikaalia on työstetty kolmen vuoden ajan ja näyttelijät sekä koko työryhmä odottavat perhoset vatsassa ensi-iltaa – vihdoin pitkä uurastus palkitaan.

Esityksen pääroolin, kapakkalaulajasta nunnaluostariin päätyvän Deloriksen, esittävä Merita Seppälä on ollut alusta asti mukana. Hän kertoo roolihahmonsa kehittyvän esityksen aikana, kun rääväsuinen Deloris vedetään kapakkaympäristöstä nunnaluostariin.

– Tulee todella herkullisia yhteentörmäyksiä näiden kahden eri maailman kohdatessa. Delorista on vastassa nunnien muuri, joka pikkuhiljaa lämpiää laulun kautta ja kaksi maailmaa sulautuu yhteen. Tämä on todella hieno tarina, tätä tekstiä on todellinen ilo näytellä.

Poliisina työskentelevää Rickyä esittävä Jukka Valtanen kertoo hahmonsa tunnemaailman vaihtelevan paljon esityksen aikana. Rickyn itsetuntoa sotkee lapsuudessa koettu kiusaaminen, mutta esityksen aikana itsetunnon osalta on nähtävissä kehityskaari.

– Jossain vaiheessa mennään todella paljon ylös ja alas näissä itsetunnon puuskissa, toteaa Valtanen hahmostaan.

Sisar Maria Patrickia näyttelevä Mira Lattu , Sisar Maria Stepheniä näyttelevä Jannika Sarimo sekä konna Joyeta näyttelevä Anton Simolin komppaavat, että hahmojen karaktäärit ovat kehittyneet harjoitusten aikana. Nyt on iso tunnelataus työryhmässä, kun tämä tarina ja nämä hahmot saadaan yleisön eteen.

Musiikkipuoleen

on panostettu


Esityksen ohjaaja Eija-Irmeli Lahti sekä lauluvalmennuksesta vastaava Silvia Koski molemmat toteavat esityksen olevan musiikillisesti haastava. Moniääniset gospel-, soul- ja diskokappaleet vaativat paljon, mutta harjoitus on tuottanut tulosta.

– Näyttelijät ovat musiikillisesti lahjakkaita, aloittaa Lahti.

– Kova harjoittelu palkitaan, kun eri musiikkityylejä yhdistelevät haastavat kappaleet on saatu toimimaan. Ja se asenne ja yhteishenki, millä harjoitellaan – sitä ei voi kuin ihailla, jatkaa Koski.