Turun musiikkijuhlat läheiseen yhteistyöhön Paimion parantolan kanssa

0
Kesä on tullut myös Parantolan nummelle. Ja siihen sisältyy muun muassa musiikkia.

PAIMIO

Jean Sibelius sekä Alvar ja Aino Aalto ovat kansainvälisesti tunnetuimpia suomalaisia henkilöitä ja taiteilijoita yhä tänäkin päivänä. Niinpä Turun musiikkijuhlat haluaa vahvistaa Sibeliuksen ja Aallon pariskunnan näkymistä paitsi omassa toiminnassaan myös Turun seudun kansainvälisessä markkinoinnissa.

Sekä Sibeliuksella että Aalloilla on aikanaan ollut vahva linkki Turkuun. Aalloilla parantolarakennuksen johdosta myös Paimioon.

Tätä taustaa vasten on luontevaa, että Turun musiikkijuhlat tekee kesän kuluessa yhteistyötä Paimion parantolan kanssa.

Hyvässä nousukiidossa oleva upea Paimion parantola on yksi Alvar ja Aino Aallon mestariteoksista ja kiinnostaa laajasti matkailijoita.

Musiikkijuhlat on tehnyt läheistä yhteistyötä Paimion parantolan kanssa ja järjestää sen tiimoilta parantolan tiloissa konsertin perjantaina 12. elokuuta. Konsertissa esiintyy kansainvälisesti menestynyt pianisti Paavali Jumppanen . Hän on luvannut paimiolaisyleisölle ”arkkitehtuuriteemaisen konsertin”.

– Toiveemme on voida järjestää konsertteja ja muita tapahtumia Paimion parantolan kanssa myös tulevina vuosina tämän ensimmäisen historiallisen kesän jälkeen”, sanoo Turun sanoo Turun musiikkijuhlasäätiön toimitusjohtaja Liisa Ketomäki .

Turku on Paimion tavoin vahvasti Aalto-kaupunki.

– Turun kaupunki on yksi Paimion parantolasäätiön perustajista. Tämän ohella kaikki Aalto-huonekalut valmistetaan yhä Suomessa ja Turun Littoisten tehtaalla, jossa ne on valmistettu vuodesta 1935 eli Artekin perustamisesta lähtien, Ketomäki muistuttaa.

Turun musiikkijuhlat on mukana esimerkiksi Business Finlandin ja Visit Finlandin koordinoimissa kestävän matkailun kehittämisen Sustainable Travel Finland -hankkeissa.

Musiikkijuhlat myös jatkaa opetus- ja kulttuuriministeriön erityisrahoituksella kulttuurimatkailun kehittämishankettaan, joka käynnistettiin juuri ennen pandemiaa musiikkijuhlien 60-vuotisjuhlavuoden (2019) jälkeen.

Turun musiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna aikavälillä 15.-28. elokuuta.