Eeva-Sirkku Pöyhönen nousee Varhan johtovirkaan

0
Eeva-Sirkku Pöyhönen.

VALINNAT Varsinais-Suomen hyvinvointialueen (Varha) hallitus valitsi perjantaina tulosaluejohtajia. Paimion nykyinen sosiaali- ja terveysjohtaja Eeva-Sirkku Pöyhönen valittiin hyvinvointialueen ikääntyneiden palveluiden johtajaksi.

Pöyhönen ehti toimia Paimion sosiaali- ja terveysjohtajana vuodesta 2016, eli melko tarkalleen kuusi vuotta. Koulutukseltaan hän on terveystieteiden maisteri.

TYKS- ja sairaalapalveluiden tulosalueen johtajaksi valittiin Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vt. johtaja Petri Virolainen , joka valittiin aiemmin viikolla Päijät-Hämeen hyvinvointialueen johtajaksi. Turun Sanomille antamassaan haastattelussa Virolainen totesi tekevänsä päätöksen siitä kumman viran ottaa, heinä-elokuun taitteessa.

Hytealueen pelastuspalveluiden johtajaksi valittiin nykyinen pelastuspäällikkö Mika Kontio , sote-palveluiden tulosalueen johtajaksi Kaarinan nykyinen sote-johtaja Mikko Pakarinen , järjestämisjohtajaksi Varhan valmistelujohtaja Antti Parpo ja konsernipalvelujohtajaksi tuotantojohtaja Laura Saurama .

Tulosaluejohtajat toimivat Varhan tulosalueiden johdossa ja vastaavat hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikaiselle . Pelastuspalveluiden johtajan palkka on 9 500 euroa kuukaudessa, järjestämisjohtajan ja konsernipalvelujohtajan palkka 10 500, sote-palveluiden ja ikääntyneiden palveluiden johtajien palkka on 12 000 euroa kuukaudessa ja TYKS-sairaalapalveluiden johtajan 12 500 euroa.