Hakan pisteputki katkesi

0
Severi Seikkula ja Vinilson yrittävät löytää reikiä Ålandin puolustuksesta.

FINSTRÖM, ÅLAND

Paimion Haka matkusti Ahvenanmaalle miesten kolmosen kevätkauden viimeiseen peliin. Jälleen kerran päävalmentaja Petar Obradovic sai muutaman harmaan hiuksen lisää murehtiessaan kokoonpanon kanssa, kun sivussa reissusta olivat edellisessä ottelussa nilkkansa loukanneen Fofanan lisäksi Eero Taipale, Juho Koivunen, Aladin Ljesjanin, Fatos Durmishi, Casper Fingerroos, sekä Otso Milan.

Ottelu kapealla ja varsin muhkuraisella Markusbölen nurmella Finströmmin kunnassa alkoi tunnustelevissa merkeissä. FC Åland turvautui tunnetusti pitkiin palloihin, mutta epätasainen kenttä pakotti myös vierasjoukkueen samanlaisiin yrityksiin. Ensimmäisen puolen tunnin aikana nähtiin monia fyysisiä kamppailuja ja kovaa vääntöä, kotijoukkue olikin hieman enemmän niskanpäällä. Vierasjoukkue PaiHa pääsi kuitenkin peliin mukaan ja muutamaan otteeseen vieraat saivatkin yrittää johtomaalia kulmapotkuista, tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Hakan puolittaisen hallinnan jälkeen oli kotijoukkueen vuoro; 33 minuutin kohdalla FC Åland sai kulmapotkun oikealta puolelta, jossa Max Thulani Peterson kiipesi korkeimmalle, puski pallon kovaa verkonperukoille ja lukemiksi 1-0. Haka ei kuitenkaan osumasta lannistunut. Vieraat rakensivat ensimmäisen jakson lopussa muutaman hyvän tilanteen, mutta lopulta aika loppui kesken ja tauolle mentiin lukemissa 1-0.

Toisella jaksolla PaiHa jatkoi siitä, mihin ensimmäisellä jaksolla jäi. Tiukasti puolustanut, Pallo-Iirojen ja TPS U23:n ohella sarjassa vähiten maaleja päästänyt FC Åland varjeli tiukasti omaa maaliaan. Lopulta Hakan hyvä prässäys hyökkäyspäässä tuotti tulosta, kun Aaro Hällfors ja Gabriel riistivät pelivälineen vieraille. Gabrielin hyvä syöttö vasemmalta laidalta vapautti Veeti Laineen läpiajoon ja ”Vepan” tarkka viimeistely takakulmaan tasasi lukemat 1-1:een, kun ottelua oli pelattu 56 minuuttia. Hakan tasoituksen jälkeen nykyisin FC Ålandin valmentajana toimiva, Suomen maajoukkueesta ja ulkomaan ammattilaiskentiltä tunnettu Daniel Sjölund suoritti kaksi vaihtoa, saaden tuoreita jalkoja kentälle estämään PaiHan rynnistyksen. Peli jatkui varsin tasaisena, mutta lopulta Hakan hyökkäysinto kostautui. Åland pääsi pallonriistoon ja nopeaan vastahyökkäykseen. Ermal Brahimi joutui rikkomaan noin 18 metrin päässä maalista Ålandin kapteeni Rezgar Amania kohtalokkain seurauksin. Tilanteesta tuomitusta vapaapotkusta Åland sai pelattua näyttävän kuvion jälkeen pallon maalille, ensimmäinen yritys kilpistyi Hakan puolustukseen, mutta paluupallon ehti ensimmäisenä juuri vaihdosta kentälle tullut Elia Hagström, joka viimeisteli 2-1 lukemat, kun ottelua oli pelattu 65 minuuttia.

Pelin henki oli 2-1 osuman jälkeen selvä, Åland pyrki puolustamaan tarkasti, mutta iskemään vastahyökkäyksin aina tilaisuuden tullen. Tarkasti ja fyysisesti puolustanut FC Åland ei päästänytkään vieraita kunnollisille maalipaikoille ja iski vaarallisesti vastaan. Kovaa taistellut Fredrik Kuokkasen ja Miikka Länsimiehen johtama PaiHa-puolustus, sekä muutaman todella tärkeän torjunnan tehnyt maalivahti Valon ”Vallu” Gerxhalija estivät kuitenkin lisäosumat. Ajoittain varsin värikkäästä tuomaritoiminnasta tunnettu Ahvenanmaa jätti taas hieman spekuloitavaa, varsinkin kun ottelun lopussa Hakan Veeti Laine poistettiin kentältä suoralla punaisella kortilla lisäajan toisella minuutilla. FC Åland oli ottelussa vahvempi ja tehokkaampi lukemin 2-1 ja Hakan kuuden ottelun pisteputki katkesi.

Hakan kova taistelu ei tällä kertaa riittänyt pisteisiin, erityismaininnan ottelusta ansaitsevat aiemmin mainitun hyvän puolustuspelaamisen lisäksi vasta 15-vuotiaan Felix Berganderin vahva esitys ensimmäistä kertaa miesten sarjapelien osalta avauskokoonpanossa, sekä 17-vuotiaiden Severi Seikkulan ja Aaro Hällforssin kypsät esitykset kokenutta vastustajaa vastaan.

Tappiosta huolimatta Haka säilytti paikkansa sarjataulukon keskikastissa seitsemäntenä, FC Åland nousi voiton myötä sarjassa toiseksi. Molemmat joukkueet jäävät sarjassa tauolle ja Hakan osalta pelit jatkuvat 28.7 FC Inter 2:n vieraana. PaiHa ja FC Åland kohtaavat toisensa seuraavan kerran jo 13.8.