Huipputason kiekkotähtiä Kaarinan jäähallilla – Stanley Cup -voittajat Rantanen ja Lehkonen villitsivät yleisönsä

0
Neljätoistavuotias Sara-Maria Wiss ja hänen kahdeksanvuotias veljensä Alex Wiss olivat innoissaan Pärssisen tapaamisesta. Molemmat odottavat myös illan ottelua, koska he pitävät jääkiekkopelien tunnelmasta.

KAARINA

– Pärssinen tekee tänään varmasti tosi monta maalia, ennustaa juuri idoliltaan nimikirjoituksen saanut kahdeksanvuotias Alex Wiss .

Wiss hymyilee leveästi ja esittelee paitaa, jossa on signeerauksia.

Kaarinan jäähallilla järjestettiin viikko sitten perjantaina jääkiekkotapahtuma, jonka houkuttimena oli valovoimainen rypäs NHL-tähtiä.

Kaarinaan saapuivat esimerkiksi tuoreet Stanley Cup -voittajat Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen .

Lehkonen teki kevään ja alkukesän NHL-finaalisarjassa uransa tärkeimmän maalin. Se oli tärkein myös koko päättyneen NHL-kauden sisällä.

Lehkonen laukoi Colorado Avalanchelle NHL:n mestaruuden ratkaisseen voittomaalin. Se syntyi kuudennen ottelun puolenvälin jälkeen ja johdatti denveriläisjoukkueen 2–1 -johtoon ja otteluvoittoon.

Kaarinan jäähallin viime perjantaiseen tapahtumaan osallistuivat myös muun muassa Kaapo Kakko , Markus Nurmi ja Juuso Pärssinen .

Tele1 Areenalla järjestetty tapahtuma Monsterimonni All Stars vastaan HC Indians Kaarina myytiin loppuun. Halliin mahtui noin 530 katsojaa ja kannattajaa. Tapahtumaan osallistui etenkin lapsiperheitä.

Idolit innostavat urheilun pariinPorottavasta auringosta ja varjon puutteesta huolimatta Kaarinan jäähallin edessä mutkitteli pitkä jono ihmisiä.

Jääkiekko-starat jakoivat ennen pelin alkua nimikirjoituksia. Jonossa maltettiin odottaa hymyissä suin. Monet olivat saapuneet tapaamaan kiekko-idoleitaan rennon näytösottelun merkeissä.

Tunnelma oli hallissa pelin aikana kannustava, ja yleisö oli pelin hengessä mukana. Suosionosoituksia sateli onnistuneista suorituksista kentällä.

– Näin kuumana päivänä on mukava viilentyä jäähallin katsomossa, tuumi peliä lastensa kanssa seurannut Jarno Mariakangas .

Kuten arvata saattaa, peli, jossa vastustajan kokoonpanossa pelaavat koko Suomen parhaat, ei pääty kaarinalaisten juhlaan. Monsterimonni All Stars -joukkue vei voiton maalein 8–1.

HCIK:n kesälomailevaa toiminnanjohtajaa tuurannut Jesse Virtanen kertoo, että tapahtumalla kerätyt varat menevät kauden kokonaiskustannuksiin. Esimerkiksi pelimatkat ja jäävuorot ovat isoja kulueriä.

– Tapahtuman tarkoituksena oli varainkeruun lisäksi tuoda kaarinalaista jääkiekkoa paikallisten tietoisuuteen, kertoo Virtanen, joka kokee, että tapahtuma oli onnistunut kummankin tavoitteen osalta.

Tapahtuman ideoinnin takana on HCIK:n uusi päävalmentaja Jonne Virtanen , joka ei terveydellisistä syistä päässyt itse tapahtumaan paikan päälle.

Kaarinan HCIK pelaa Suomi-sarjaa, mikä on Suomen kolmanneksi korkein jääkiekkosarja. Suomi-sarja on yksi kolmesta jääkiekon valtakunnallisen tason kilpasarjasta.

Rankka, mutta riemukas matkaStanley Cupin voittaneessa joukkueessa pelanneet Artturi Lehkonen ja Mikko Rantanen olivat iloisia Kaarinan jäähallilla järjestetystä tapahtumasta. Heistä on sydäntä lämmittävää kohdata faneja.

Lehkonen ja Rantanen ovat selvinneet Stanley Cup voiton synnyttäneestä suurimmista tunneryöpyistä ja pohtivat nyt vastikään koettua.

– Jälkikäteen muistellessa on vasta käsittänyt, miten pitkä ja raskas matka voittoon oli, toteaa Lehkonen Rantasen nyökkäillessä.

Kaksikko kertoo kehitelleensä kauden aikana rutiineja rentoutumiseen, jotta NHL-pelien väleissä on ehditty palautua.

– Tärkeintä on, ettei ylimieti ja jumitu oman pään sisään, sanoo Rantanen.

Molempien mielestä Kaarinan jääkiekkotapahtuma oli hyvin toteutettu.

Haastattelun päätyttyä Rantanen huikkaa vielä, että Kaarina on kiva kesäkaupunki.

Mikä ”Monsterimonni”?Monsterimonni on Kaarinan HCIK:n uuden päävalmentajan ja entisen ammattijääkiekkoilijan, voimahyökkääjänä tunnetun Jonne Virtasen jo vuosien takainen lempinimi.

Lempinimellä lienee yhtymäkohtia 197 senttiä pitkän, parhaina pelivuosinaan 118 kiloa painaneen Virtasen ansiokkaaseen ja värikkääseen peliuraan.

Jonne Virtanen pelasi urallaan SM-liigassa 626 runkosarjaottelua ja 77 playoff -ottelua. Hän voitti JYPissä Suomen mestaruuden vuonna 2012, SM-pronssia vuosina 2010 ja 2013 sekä European Trophyn vuonna 2013.