Iskun talolla luvassa Rapsakoita Ruuhkavuosia – ”Nyt on aika tehdä tähän muutos”

0

Paimiossa päästään nauttimaan ympäri Suomen suurta suosiota saaneesta komediallisesta stand up -kiertueesta, kun Rapsakat Ruuhkavuodet -niminen esitys saapuu Tapahtumatalo Iskuun tulevana perjantaina.

Tiedotteessa kerrotaan, että Rapsakat Ruuhkavuodet on teemallinen komediaesitys, jossa keskiössä ovat perheen arkiset asiat, vanhemmuus sekä nelikymppisen arkiset asiat. Esityksessä käsitellään huumorin keinoin muun muassa pikkulapsiarkea sekä elämää teini-ikäisten lasten kanssa. Miten parisuhde kestää ruuhkavuosien hektisyydessä ja millaista on vanheneminen lasten kanssa?

Tapahtumatalo Iskun lavalle nousevat stand up -koomikot Ville Kormilainen ja Antti Akonniemi, joilla on takanaan jo yhteensä yli 500 lavakeikkaa.

– Halusimme rakentaa teemallisen stand up -esityksen, jossa koko ilta niputetaan tiiviisti yhden aiheen ympärille. Meillä molemmilla illan esiintyjillä on ruuhkavuodet erilaisessa vaiheessa, toisella on pieni lapsi ja toisella lapset ovat hieman isompia, kertoo tiedotteessa Ville Kormilainen.

Ei perinteisiä stereotypioita

Rapsakat Ruuhkavuodet välttää myös perinteisesti stand upiin liitetyt kliseet. Esityksessä ei esimerkiksi ole navanalushuumoria kuin korkeintaan mausteeksi. Lisäksi siinä ei haukuta ketään, eivätkä esiintyjät tee perinteistä ”miehet ovat tällaisia ja naiset ovat tällaisia” -komiikkaa, tiedotteessa luvataan.

– Haluamme ravistella jo hieman paatunutta stand up -maailmaa, jossa nähdään perinteisesti aina samoja tähtiä, eivätkä uudet artistit saa sijaa. Uudet kyvyt saavat kovin harvoin mahdollisuuden nousta suurille lavoille, joten nyt on aika tehdä tähän muutos, toteaa itsekin vasta koomikon uransa alkutaipaleella oleva, digibisneksen monitoimimies Ville Kormilainen.

Rapsakat Ruuhkavuodet on koko illan stand up -esitys, jonka kesto on noin kaksi tuntia sisältäen väliajan. Kaikkiaan 25 esityksen mittainen kiertue alkoi Tampereelta 11. toukokuuta ja päättyy Kellokoskelle 10. syyskuuta.