Mansikka-aika on kuumimmillaan – jos aiot pakastaa aika on nyt

0
Mansikka kypsyy nyt vauhdikkaasti.

Mansikkaa kypsyy nyt paikallisilla pelloilla hurjaa vauhtia. Poimijoita ei viljelijöillä ihan sellaisia määriä riitä, joten itsepoimintaan on nyt hyvät mahdollisuudet.
Esimerkiksi paimiolaisella Saaren tilalla mansikkaa kypsyy sellaista vauhtia, että tila alkoi tällä viikolla kokeilla itsepoimintaa omatoimisesti Kalevalla Nummikujalla olevalla yhdeksän hehtaarin lohkolla, jossa kasvaa Polka-lajiketta. Sinne voi mennä vapaasti poimimaan mansikoita ämpäriin ja maksu 20 euroa per ämpäri käy joko mobilepayn kautta tai sitten Saaren tilan omaan myyntipisteeseen Kravinkujalla.
– Marjaa sai poimia mistä haluaa, ja autoille on niitetty pysäköintitilaa. Toivomme, että siellä liikutaan naapureita kunnioittaen, kertoo tilan emäntä Kati Suominen.

Huomenna perjantaina Alanteen tilalla Paimion Juntolassa järjestetään koko perheen tapahtuma, jossa pääsee sekä tutustumaan tilaan, että kokemaan ja puuhaamaan monenmoista. Tarjolla on mm. poniratsastusta ja eläinten ihastelua, polkutraktorirataa ja makkaranpaistoa, lettukojua ja tilapuotia, haitarimusiikkia ja soutelua Paimionjoella. Tilakierroksella, joka lähtee linja-autolla tilapuodin pihasta klo 15, vierailijat pääsevät tutustumaan mm. mansikkatunneleihin ja -huoneisiin. Kierros tarjoaa kurkistuksen teknologiaa ja biologista kasvinsuojelua hyödyntävään marjojen viljelyyn. Ja tietenkin tarjolla on mansikkaa sekä myynnissä että itsepoimien.

Seudulla mansikkatiloja on paljon muitakin, kuten esimerkiksi Paavuoren, Järvenkylän, Mäntylän, Kuotilan ja Saksan tilat.