Marjaniemen frisbeegolfratahanke sai potkua perintörahoista: Valmista voi olla jo elokuussa

0
Pekka Liukkonen, Mika Rauhala, Pekka Hakkarainen, Teija Itälä, Irja Frisk, Pirkko Määttänen ja Klaus Höglund uskovat, että merellinen maisema houkuttelee Marjaniemeen frisbeegolf-harrastajia kauempaakin. Pelireissun yhteydessä voi vieläpä virkistäytyä uimalla merivedessä ja nauttimalla uusitun saunan löylyistä.

Sauvo

Jos kaikki menee suunnitellusti, voidaan Sauvon Marjaniemen frisbeegolfradan avauskierrosta päästä heittämään jo elokuun aikana. Tällä hetkellä radan rakentamisen eteneminen on kiinni siitä, miten nopeasti rataa talkootyönä pystyttävä Marjaniemen toimintayhdistys saa puuttuvat tarvikkeet, kuten korit, opastekyltit ja heittoalustat.

Puutavara ja korien betoniset paalut Marjaniemessä jo onkin.

– Tällä hetkellä työn jatkaminen on kiinni siitä, miten nopeasti saamme tavarantoimittajalta puuttuvat tarvikkeet. Kun ne saadaan, päästään kyllä töitä heti tekemään, lupaa toimintayhdistyksen puheenjohtaja Mika Rauhala .

Varoja frisbeegolfradan rakentamiseen on myönnetty toistaiseksi 8 000 euroa. Syksyllä toimintayhdistys sai 3 000 euron määrärahan Sauvon sivistyslautakunnalta ja tuolloin ajatuksena oli, että loppurahoitus, eli noin 5 000 haettaisiin Leader-rahoituksena Varsin Hyvältä.

Se ajatus kuitenkin kaatui kevään aikana, ja sen seurauksena radan rakennustöiden aloittaminen viivästyi kesään. Tuolloin Sauvon kunnanhallitus päätti, että kunnan saamasta testamenttilahjoituksesta voitaisiin käyttää 5 000 euroa Marjaniemen radan rakentamiseen.

Tässä välissä puutavaran ja muidenkin rataan tarvittavien tarvikkeiden hinta oli kuitenkin nousta merkittävästi

– Nyt ollaan tilanteessa, että koko 8 000 euron raha on mennyt, ja vielä tarvitsemme lisäksi muuta rakentamisen pientarviketta ja rataopasteita. Kenties myös joitain kaivinkonetyötuntjea heittopaikkojen muovaamiseksi. Eli on tässä vielä taloudellisia haasteitakin ratkottavaksi, Rauhala kertoo.

Merimaisema viehättääMarjaniemessä rataa rakentaa 10–15-henkinen talkooporukka, joka on heinäkuun aikana raivannut Marjaniemen niittyaukean metsäsaarekkeisiin sopivat tilat väyliä varten. Seuraava askel on muovata maastoon heittopaikat ja korien paikat.

Maisema niemen kärjessä, jota meri ympäröi, on vaikuttava puistomaiselle frisbeegolfradalle.

– Onhan tämä paikka maisemaltaan aivan ainutlaatuinen. Siksi mielestämme juuri frisbeegolfrata sopii tänne hyvin, tuumii talkooporukkaan kuuluva Pirkko Määttänen .

Valmistuessaan rata tulee olemaan 9-väyläinen. Pääosa väylistä hyödyntää metsäsaarekkeita, mutta pääsee pisimmällä väylällä viskaamaan kiekkoa yli valtavan nurmikentänkin.

– Yksi väylä tulee olemaan yli 100-metrinen, noin 120 metriä ehkäpä. Muuten väylät ovat lyhyempiä ja sopivat hyvin aloittelevillekin heittäjille. Suunnitelmaa on tehty yhdessä lajin harrastajien kanssa, ja he olivat heti sitä mieltä, että tähän maastoon tällainen puistorata sopii erittäin hyvin, Rauhala kertoo.

Avauskierros elokuussa?Toiveissa on siis, että avauskierrosta päästäisiin Marjaniemessä heittämään mahdollisesti jo elokuussa, mutta viimeistään syyskuussa. Se on aivan ehdotonta, että rata halutaan valmiiksi vielä tänä syksynä.

– Toivotaan, että päästäisiin heittämään jopa jo vielä kesäsäässä. Nyt kaikki on kiinni vain siitä, miten saamme järjestettyä lisävarat kaivuutöihin ja jo tilatut tarvikkeet saapumaan perille, Rauhala vakuuttaa.

Yksi vaihtoehto lisävarojen hankkimiseksi on myydä koreista mainospaikkoja paikallisille yrittäjille ja yrityksille.

– Se on varmaan yksi sellainen vaihtoehto, mitä kartoitetaan. Rata tulee palvelemaan sauvolaisten harrastajien lisäksi myös vahvasti läntistä Saloa, Vartsalassa ja Kokkilassa asuvia. Satunnaisia pidemmän matkan päästä saapuvia unohtamatta, Rauhala muistuttaa.