Paimio näkyy ja kuuluu asuntomessuilla – “Panostamme nyt aika isosti”

0
Sallan Pajaa vetävällä Salla Axelinilla on pitänyt kiirettä Naantalin asuntomessualueella tällä viikolla, kun hän on viimeistellyt Paimion kaupungin esittelypistettä. Isolle karttakuvalle on paikallistettu Paimion tunnetut paikat, ja näytöillä puolestaan vilahtavat Sun Paimio -videot. Ja onpa tarjolla myös lukuisia paimiolaisia tuotteita mukaan ostettavaksi.

Paimio, Naantali

Paimio on näyttävästi esillä Naantalin Asuntomessuilla. Messuteltassa sijaitsevassa 16-neliöisessä Paimio-osastossa esitellään niin paikallisia yrityksiä ja monipuolista tontti- ja palvelutarjontaa sekä retkeilykohteita. Paimion Parantolaa unohtamatta.

– Panostamme nyt aika isosti näihin messuihin, koska kevään Rakenna & Sisusta -messut jäivät aikataulusyistä väliin. Kun korona siirsi ne messut helmikuulta toukokuuhun, olisi aikataulusta tullut liian tiukka Asuntomessuihin nähden. Ja näihin panostamme nyt todella paljon yhdessä yrittäjien ja luottamushenkilöiden kanssa toimien, kertoo Paimion kaupungin paikkatietopäällikkö Virpi Lindvall , joka on ollut yhdessä muun Paimio-tiimin kanssa rakentamassa esittelypistettä kuluneen viikon aikana Naantalissa.

Paimiolaisista yrityksistä esillä ovat muun muassa Ylhäisten, Heikkilän ja Alanteen tilat, Euronics, FysioPeimari, Arctic Vet, Egget Pastaamo, Haus LKV, Immaisi Graphics sekä monia muita paikallisesti tuttuja toimijoita.

Paimion merkittävästä panostuksesta kertoo myös se, että esittelypiste on auki kaikkina 31 päivänä asuntomessujen ajan. Se vaatii esittelijöitä 125 työvuoroon, jotka hoituvat yrittäjien, 20 luottamushenkilön ja 15 työntekijän voimin.

Koivulinna keihään kärkenä


Tonttitarjonnasta esillä on erityisesti syksyllä 2023 luovutukseen tuleva Koivulinnan alue, mutta mukana on tontteja myös Tiilitehtaan ja Hanhijoen alueelta.

– Koivulinnan alue on nyt se, mitä isosti tuodaan esille. Lisäksi televisioruuduilla pyörivät muutaman vuoden takaiset Sun Paimio -videot, joiden avulla saa nopeasti luotua kuvan Paimion palvelutarjonnasta. Aika kattavasti on pyritty tuomaan Paimion monipuolisuutta esille.

Paimio ei ole ainakaan Lindvallin aikana osallistunut asuntomessuille, ja hänen mukaansa Naantalin messut osuvatkin hyvään saumaan myös siksi, että muun muassa Parantola on tuonut kaupunkia paremmin ihmisten tietoisuuteen viime vuosina. Myös asukasluvun nousun kiihtyminen parin viime vuoden aikana antaa hyvät eväät esitellä runsaan 11 000 asukkaan kaupunkia.

– Siinä mielessä yhteinen ponnistus osaston rakentamiseksi ja esittelemiseksi osuu hyvään saumaan, Lindvall naurahtaa ja jatkaa:

– Totta kai toiveena on, että panostuksen seurauksena tekisimme Paimiota vielä paremmin näkyväksi ja parhaassa tapauksessa se voisi johtaa matkailija- ja asukasmäärien lisääntymiseen tai jopa tonttikauppoihin sekä yksityis- että yrityspuolella, Lindvall miettii.

Paimio asuntomessuilla


Paikallisista yrityksistä esillä


Paimion Koirametsä

Ylhäisten tila

KIBORI Oy

Heikkilän tila

Vuonue

Egget Pastaamo

HakkoProduction

Sallan Paja

Arctic Vet

Alanteen Tila

Suomen haavahoito

SisustusHaltia

Immaisi Graphics

Haus LKV

Paimion Parantola

Ravintola Toivo

FysioPeimari

Euronics

Paimion K-rauta

Paimion Melonta- ja Matkailupalvelut

Sussie

Neste Paimio

Ykkös Cafe

Hyvinvoinnin Tavaratalo

HomeVOC