Paimion Parantolaan etsitään uutta toimitusjohtajaa – “Kaikkeni annoin tämän paikan eteen”

0
Henna Helander ehti toimia Paimion parantola -säätiön toimitusjohtajana keväästä 2021 lähtien.

Paimio

Paimion parantola -säätiön toimitusjohtajana viime vuoden toukokuusta lähtien toiminut arkkitehti Henna Helander päätti pestinsä viime viikon perjantaihin. Hän twiittasi asiasta viimeisen työpäivänsä päätteeksi.

– Viimeinen selfie Paimion parantolassa! Kaikkeni annoin tämän paikan eteen; puolessatoista vuodessa sairaalasta on nyt kuoriutumassa aikamoinen parantola. Kiitos teille kanssamatkustajille, kun jaoitte kanssani tämän ihmeen, Helander twiittasi.

Säätiölle Helanderin lähtö ei tullut yllätyksenä. Säätiön hallituksen puheenjohtaja Olavi Hiekka kertoo hallituksen saaneen tiedon Helanderin lähdöstä hyvissä ajoin kesällä, ja siten myös jo seuraajan kartoitus on pitkällä.

– Voi sanoa, että neuvottelut ovat jo pitkällä. Elokuussa on todennäköisesti jo enemmän tiedotettavaa, kun heinäkuun lomakausi on takana päin, hän muotoilee.

Hiekka korostaa, että Helanderin lähtöön ei liity mitään dramatiikkaa.

– Asia on ollut hyvän aikaa tiedossa ja kaikki on edennyt hyvässä yhteishengessä, hän korostaa.

Helanderin aikana parantolaa on kehitetty isoin askelin matkailijan näkökulmasta. Tarjolle on tullut niin opastettuja kierroksia kuin myös vaihtuvia näyttelyjä. Lisäksi keväällä 2022 parantolassa toimintansa aloitti ravintola Toivo. Parantolassa on voinut viime vuodesta lähtien myös yöpyä.

– Paljon on saatu 1,5 vuodessa aikaan, mutta totta kai valtavan paljon on vielä kehitettävää ja tehtävääkin. Kyllä siinä seuraajalla työnsarkaa varmasti riittää, Hiekka lupaa.