Paimion työntekijät saamassa polkupyörät työsuhde-eduksi

0

PAIMIO Paimion kaupungissa on valmisteltu työsuhdepolkupyörien hankintaa työntekijöille.Kevään viimeisessä kaupunginhallituksessa juhannuksen alla asia eteni niin, että henkilökunnan työsuhdepyöräetua valmistellaan osana työntekijän palkkaa ja ja pyörien hankinta ja muut kulut huomioidaan vuoden 2023 talousarvion laadinnan yhteydessä.

Sitähän tämä ei vielä tarkoita, että kaupunki laittaa työntekijät polkemaan, sillä varmaa työsuhdepolkupyörien tulo on vasta jos valtuusto hyväksyy asian syksyllä käsitellessää ensi vuoden budjettia.

Pyöräidea on polkaistu liikkeelle joulukuussa 2021 kun Kestävän kehityksen työryhmä teki esityksen johtoryhmälle siitä, että henkilökunnalle hankitaan työsuhdepolkupyöriä ja etu tarjotaan palkan osana. Etu on verottajan hyväksymä veroton henkilöstöetuus, jonka suuruus on enintään 1200 euroa vuodessa ja edun arvo voi olla enintään 3 400 euroa. Etuus on mahdollista tarjota osana työntekijän palkkaa, jolloin osa palkasta muuttuu veronalaisesta palkasta verottomaksi palkanosaksi. Tästä on etua työntekijälle.

Valmistelussa todettiin, että työsuhdepyörien hankinta istuu kaupungin ympäristöohjelmaan, ja jalankulun ja pyöräilyn edistämisohjelmaan. Kaupunki on myös pyöräilykuntien verkoston jäsen. Työsuhdepyörillä nähtiin myös se etu, että se viestii kaupungista vastuullisen ja liikuntaan kannustavan työnantajan kuvaa, eikä pahaksi ole sekään, että pyöräily on ilmastoteko.

Työsuhdepyörien hankinta on ajateltu toteuttaa siten, että kaupunki hakee kilpailutuksella palvelun tarjoavan yrityksen, joka huolehtii kaupungin puolesta pyörien leasingiin, hallinnointiin ym. liittyvät asiat. Hankintaa on puoltanut omalta osaltaan myös kaupungin yhteistyöryhmä.