Rastin Lindeqvist tupla-MM-kultaan – ”Onnistuin suunnistamaan tasapainoisesti ja hallitusti”

0
Katri Lindeqvist onnistui täydellisesti veteraanien MM-kisoissa. Rastin suunnistaja pokkasi kultaa sekä sprintti- että myös keskimatkan kilpailusta.

Paimio

SUUNNISTUS Paimion Rastin Katri Lindeqvist voitti Italian Garganossa käydyissä veteraanien suunnistuksen MM-kisoissa kaksi kultaa. Ensin Lindeqvist juhli kultaa tiistain sprinttimatkalla, ja toiset kultajuhlat olivat edessä puolestaan perjantaina keskimatkalla.

– Italialainen vanhakaupunki on mahtava ympäristö sprinttisuunnistukseen. Garganon Viesten kauniit pienet kujat tarjoavat taidollista haastetta, mikä on se, joka lajissa edelleen koukuttaa ja innostaa, Lindeqvist tuumi sprittikisasta.

Sprintissä mitalikamppailu 40-vuotiaiden naisten sarjassa oli sekuntipeliä, sillä Lindeqvistin jälkeen toiseksi sijoittunut liettualainen Sandra Pauzaite hävisi Rastin urheilijalle vain kolme, ja pronssia napannut ranskalainen Celine Dodin viisi sekuntia. Neljänneksi päätynyt Raja Karjalan Suunnistajien Veera Kiuru jäi Lindeqvististä jo 51 sekuntia.

Vaativa supikko sopi Lindeqvistille


Keskimatkalla kärkikolmikko pysyi samana, ja samassa järjestyksessä kuin sprintissä. Tällä kertaa Pauzaite hävisi Lindeqvistille 10 sekuntia ja Dodin minuutin ja 30 sekuntia. Neljänneksi jäänyt ruotsalainen Anna Ställberg oli maalissa runsaat neljä minuuttia Lindeqvistiä perässä.

– Metsämaasto Forest Umbra 800 metrin korkeudessa tarjosi vaativaa supikkoa, missä onnistuin niin ikään suunnistamaan tasapainoisesti ja hallitusti, analysoi Lindeqvist keskimatkan kisaansa.

Veteraanien MM-kisat järjestetään vuosittain yli 35-vuotiaille urheilijoille. Kahden vuoden päästä vastaavat kisat ovat tulossa Turun seudulle, ja tuolloin Paimion Rasti on yksi järjestävistä seuroista.

41-vuotiaalle Lindeqvistille veteraanien MM-kisat olivat vasta uran toiset. Yleisessä sarjassa hän on voittanut Suomen viestijoukkueessa MM-kultaa ja EM-pronssia vuonna 2008.

– Harjoittelu on nykyään terveyden ja hyvinvoinnin lähde minulle ja ajallisesti kaukana niistä määristä, mitä aktiiviurheiluaikoinani enkä näitä mitaleita voi urheilu-uran saavutuksiin verrata, vaikkakin ainahan onnistumiset ja uudet kokemukset hyvää oloa tuottaa, hän kertoo.

Perhelomailua MM-kisoissa


Lindeqvist korostaa, että nykyään suunnistuskisaaminen on samalla myös lomamatkailua yhdessä perheen kanssa. Myös Lindeqvistin mies Markus suunnistaa 40-vuotiaissa miehissä huipputasolla, ja Italiasta kotiintuomisina olikin kaksi neljättä sijaa, sekä sprintistä että keskimatkalta.

– Nykyään suunnistusmatkailu on samalla lomamatkailua, missä yhdistyy liikunta ja perheloma. Kisat toimivat minulle myös hyvänä motivaattorina huolehtia omasta kunnosta, Katri Lindeqvist kertoo.

Muista Rastin suunnistajista veteraanien MM-kisoissa oli mukana myös 50-vuotiaiden miesten sarjassa kilpaillut Tero Heikkilä . Hän sijoittui sprintissä 13:nneksi ja keskimatkalla 22:nneksi.

Ina Westerlund valittiin EM-keskimatkalle


Paimion Rastin suunnistaja Ina Westerlund on valittu suunnistuksen EM-kisoihin Viron Rakvereen. Kisat käydään elokuun alussa, ja Westerlund suunnistaa Rakveressa keskimatkan kilpailussa.

30-vuotias Westerlund jäi kevään SM-sprintissä sijalle 24, mutta on sen jälkeen petrannut tahtiaan selvästi kesän kilpailuissa. Viimeiset näytöt ennen valintaa EM-kisoihin hän ehti antaa Fin5-rastiviikoilla viime viikolla, jossa hän sijoittui sekä pitkällä matkalla että sprintissä kolmanneksi.

Westerlund kipusikin mukaan ryhmään hyvien viime aikojen näyttöjen myötä maajoukkueen ulkopuolelta.

– EM-joukkueessa on kahdeksan maajoukkueen ulkopuolista nimeä. Yhtäältä se osoittaa joukkuepaikan olevan mahdollinen hyviä tuloksia tekevälle maajoukkueen ulkopuolisille urheilijoille. Toisaalta se kertoo myös siitä, että osa maajoukkueurheilijoistamme ei ole pystynyt odotettuihin suorituksiin tai kärsivät loukkaantumisista, mietti päävalmentaja Thierry Gueorgiou suunnistusliiton tiedotteessa.