Sauvon kiertoliittymä samantapainen kuin Hevonpään?

0
Sauvon pääristeys kuvattuna Saustilantien suunnasta Karunantielle.

SAUVO

Sauvon-Kemiöntien isoon risteykseen, Sauvon keskustan kupeeseen laaditaan parhaillaan suunnitelmia kiertoliittymästä. Ely-keskus julkaisi kuulutuksen suunnittelun aloittamisesta kesäkuun alussa ja suunnittelijaksi on valittu Destia Oy.

– Täydellä teholla suunnittelutyö käynnistyy nyt kesälomien jälkeen, kertoo projektipäällikkö Aku Reini Varsinais-Suomen Elykeskuksesta.

Tällä erää näyttää siltä, että suurempia yllätyksiä tähän suunnitteluvaiheeseen ei ole luvassa. Kiertoliittymään on risteysalueella riittävästi tilaa ja myös asemakaavallinen valmius on hyvä.

Liikennevirrat huomioiden näyttäisi siltä, että kiertoliittymän toteutus voisi olla hyvinkin samantapainen kuin 110-tiellä Hevonpäässä. Tarkoitus kun on, että pääväylän liikenne on jouhevaa.

– Aikataulu on sellainen, että tiesuunnitelmaluonnosta esitellään alustavasti marraskuussa järjestettävässä yleisötilaisuudessa. Toivottavasti se voidaan järjestää ihan perinteiseen tapaan kasvokkain keskustellen, sanoo Reini.

Valmiina kiertoliittymän tiesuunnitelmien pitäisi olla helmikuussa 2023. Sen jälkeen ne laitetaan vielä julkisesti nähtäville ja niistä pyydetään myös viranomaislausunnot.

Kiertoliittymän suunnitteluun saatiin niin sanottuja eduskunnan joululahjarahoja lisätalousarvioon. Suunnittelukustannuksiin myönnettiin noin 200 000 euroa.

Kiertoliittymän rakentamiseen rahoitusta ei vielä siis ole, mutta tyypillisesti hankkeet etenevät toteutukseen pian suunnitteluvaiheen jälkeen.