Unikekoa ei molskahdus jännittänyt – “Kyllä se oli enemmän sellainen hento ohjaus”

0

Sauvo

Karunan Unikeonmarkkinoilla viime lauantaina tämän vuoden unikeoksi molskahtanut Joonas Hänninen sai kuulla edessä olevasta uintiretkestä 15 minuuttia ennen h-hetkeä. Aavistus asiasta oli kuitenkin kytenyt jo hetkeä aiemmin.

– Kysyin asiasta yhdeltä kaverilta, joka kuuluu hallitukseen ja oli päätöstä tekemässä, että kuka valittiin. Kun hän vain kierteli asiasta niin se aiheutti pientä aavistelua, että näinköhän olisi. Mutta varttia ennen sitten kerrottiin, että nyt pitäisi mennä, Hänninen kertaa.

Itse molskahdus Hännistä ei kuulemma jännittänyt. Vaikka rantaan saattoi näyttää siltä, että unikeko suorastaan heitettiin veteen, oli kyse enemmänkin näyttelemisestä.

– Kyllä se oli enemmän sellainen hento ohjaus. Omaan tahtiin sai mennä niin ei siinä kovin paljoa tarvinnut jännitellä. Ja vesikin oli lämmintä, eikä sinilevästäkään ollut nyt onneksi kiusaa, Hänninen kertaa.

Kalasoppa loppui kesken

Hänninen kuuluu Karunan Kyläyhdistyksen aktiiveihin ja on ollut järjestämässä yhdessä muiden yhdistysläisten kanssa muun muassa Unifestiä ja muita karunalaisia tapahtumia niin ennen korona-aikaa kuin myös sen aikana. Lauantain Unikeonmarkkinat olivat hyvä osoitus siitä, että tilausta yleisötapahtumille alkaa taas parin rospuuttovuoden jälkeen olla.

– Ihan mukavasti oli väkeä paikalla, mutta toki paikallisia tuottajia ja yrittäjiä olisi voinut olla enemmänkin mukana. Kai sekin jotain kertoo, että kalasoppa loppui kesken, ja järjestäjinä olemme toki pahoillamme siitä. Sama määrä kyllä tehtiin kuin aiempinakin vuosina, menekki pääsi vain yllättämään, Hänninen kertoo.

Vaikka Karunaa onkin matkailijan näkökulmasta kehitetty viime vuosina askel askeleelta, näkee Hänninen alueessa vielä paljon lisäpotentiaalia. Kunnollinen vierasvenesatama voisi Rantolassa avata mahdollisuuden esimerkiksi tapahtumallisten meritorien järjestämiseen.

– Sauvon kunnalla ei ole oikein minkäänlaista vierasvenesatamaa, ja mielestäni sellainen elävöittäisi paljon Rantolaa ja koko Karunaa. Se on yksi yhdistyksen haaveista, että sellainen tänne vielä saataisiin.