Hakan jäkisleirin suosio kasvussa – “Parasta on urheilla kavereiden kanssa”

0
PaiHan jääkiekkoleirille osallistuneet pääsivät ottamaan tuntumaa myös trendilaji padeliin Padel Jokipuistossa. Kasper Vesalainen lyö ja pelikaveri Eemil Hautaviita tarkkailee tilannetta vierestä.

Paimio

Ensimmäisenä kesänä kolmisenkymmentä, viime kesänä nelisenkymmentä ja tänä kesänä jo noin 50 osallistujaa. Paimion Hakan kesän jääkiekkoleiri kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta, ja syy siihen lienee sekä sopivassa ajankohdassa että myös monipuolisessa ohjelmassa.

– Tämä on samalla ikään kuin startti jääkiekkokauteen. Tästä palataan suoraan jääkiekkoharjoituksiin ja pian pelitkin jo alkavat. Joukkueiden yhteishengen kannalta leirillä on varmasti iso merkitys, ja siksi kai mukana onkin jo kaksi kolmannesta kaikista PaiHan junioripelaajista, tuumii yksi leirin vetureista, Hakan juniorijääkiekon valmennuspäällikkö Ville Rindell.

Tällä viikolla maanantaista perjantaihin asti pyörivän leirin ohjelma tosiaan on melko monipuolinen. Jokapäiväisen 1,5-tuntisen jääharjoituksen lisäksi osallistujat pääsevät viikon aikana liikkumaan niin yleisurheilun, padelin, pesäpallon kuin salibandyn parissa.

Kaikilla kolmella jäkisleirillä mukana ollut Kasper Vesalainen sanoo, että nauttii kaikenlaisesta liikunnasta, ja siksi leirillä onkin niin mukavaa.

– Parasta on urheilla kavereiden kanssa. Kaikki lajit käyvät, mutta totta kai jääkiekko on suosikki, hän miettii.

Padel leiriviikon erikoisuutenaPadel oli leiriviikon lajina monelle uusi tuttavuus, ja siksi paikalliset yrittäjät halusivatkin tarjota leiriläisille mahdollisuuden tutustua myös Paimioon rantautuneeseen trendilajiin.

Pienen treenin jälkeen pelit alkoivat pleksikuutiossa sujua jo varsin mallikkaasti.

– En ole aikaisemmin kokeillut padelia, mutta ihan mukavalta tuntui. Alkoi se vähän jo sujua, Vesalainen hymyilee.

Yksi leirin kuten myös koko PaiHan jääkiekkojaoston erikoisuuksista on se, että kaikki juniorit nähdään yhtenä joukkona, eikä erillisinä joukkueina. Leirilläkin ikähaarukka on kuudesta ikävuodesta 14:ään ikävuoteen, ja kaikki ikäluokat käyvät leiriohjelmaa läpi sulassa sovussa yhdessä.

– Kun koko PaiHan jääkiekkotoimintaa alettiin uudistamaan muutama vuosi sitten, muuttui myös perinteinen joukkueajattelu vanhaan verrattuna. Nyt meillä on vain yksi iso jääkiekkojaosto, jossa on eri ikäisiä junioripelaajia. Siitä sitten koostetaan peliryhmät kautta varten, ja samassa joukkueessa voi olla pelaajia useammastakin ikäryhmästä. Siten saadaan lukumäärällisesti pienemmätkin ikäluokat pidettyä mukana lajissa, Rindell sanoo.

Leipurit parasta AAA-ryhmääYksi näistä peliryhmistä on Kasper Vesalaisen edustama PaiHan U12-peliryhmä eli “leipurit”. Se on noussut ensi kaudeksi AAA-ryhmään, joka on ikäluokan korkein taso paikallisesti.

– Se kertoo varmasti jotain hyvästä työstä, jota PaiHan junioreissa on viime vuosina tehty, Rindell huomauttaa.

Vaikka Vesalaisen paidassa hohtaakin vihreä PaiHan logo leirillä, ovat hänenkin haaveet, kuten varmasti monen muunkin leiriläisen, NHL:ssä. Suosikkiseuraa PaiHan lisäksi ei tarvitse kauaa miettiä.

– Colorado Avalanche NHL:ssä ja TPS SM-liigassa. Totta kai olisi hienoa päästä pelaamaan joskus NHL:ssä, Vesalainen virnistää.