Hakan miehet aloittivat syyskauden tasapelillä

0
Juho "taikuri" Koivunen oli hyvässä vireessä PaiHan syyskierroksen avausottelussa FC Inter 2:sta vastaan.

Turku

28.7. FC Inter 2–PaiHa 1–1 (0–1)

Paimion Hakan syyskausi miesten Kolmosessa pyörähti käyntiin viime torstaina Turussa sarjakolmosen, FC Inter 2:n vieraana. Jo tutun kaavan mukaan vierailijat kärsivät kokoonpanohuolista, kun heinäkuun alussa nilkkansa loukanneen Fofanan lisäksi Eero Taipale, Ermal Brahimi, Casper Fingerroos, ja Otso Milan olivat poissa kokoonpanosta. Lisäksi poissa kokoonpanosta ja syntejään korttitilin täyttymisen vuoksi katsomossa sovittamassa oli Carlos Da Silva, sekä niin ikään pelikiellon takia Ahvenanmaalla hieman kyseenalaisen ulosajon saanut Veeti Laine.

Lukuisista poissaoloista johtuen PaiHan kapteeni Fredrik Kuokkanen oli löytänyt uuden paikan hyökkäyksen kärjestä, lisäksi toisen pelinsä PaiHassa pelannut KaaPo-kasvatti Joel Hirvensalo nostettin avauskokoonpanoon. Kotijoukkue FC Inter 2 marssitti kentälle nuoren sekä vikkelän kokoonpanon.

Itse ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla ja ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Hakan maalilla pelannut Valon ”Vallu” Grexhalija joutuikin pysäyttämään peräti kahdesti kotijoukkueen läpiajon. FC Inter 2 vastasi pallonhallinnasta, mutta Haka pääsi kuitenkin pelin edetessä entistä paremmin peliin mukaan. Inter 2:n alun hallinnan jälkeen lopulta Haka pääsi rakentamaan muutamia puolittaisia paikkoja.

Maaliverkot heilahtivat 26 minuutin kohdalla; Kuokkanen pääsi murtautumaan vasemmalta puolelta kohti maalia ja Inter-puolustus joutui kaatamaan ”Fredun” aivan rankkarialueen reunalla. Tilannetta seuranneessa vapaapotkussa Juho Koivunen asteli itsevarmasti pallon taakse: vasemman jalan kova kierteinen laukaus löysi tiensä maalin vasempaan yläkulmaan ja samalla Haka siirtyi jopa hieman yllättäen 0–1-johtoon.

Jakson lopussa Koivunen vapautti vielä Joel Ylistalon läpiajoon, mutta FC Inter 2:n maalilla pelannut Valtteri Inkeroinen venyi pallon tielle. Hakan kovasta lopun rynnistyksestä huolimatta lisämaaleja ei nähty ja tauolle mentiin 0–1 lukemissa.

Toinen jakso

 

sisuunnutti Interin

Toiselle jaksolle FC Inter 2 palasi selvästi sisuuntuneena ja jos ensimmäinen jakso päättyi Hakan lukuisiin maalipaikoihin, niin jakson alussa roolit kääntyivät.

50. peliminuutilla Gerxhalija torjui kotijoukkueen laukauksen kulmapotkuksi. Inter 2 käytti sen hyväkseen ja Anton Vyyryläinen puski takatolpalta pallon verkkoon ja lukemiksi 1–1. Maalin jälkeen kotijoukkue piti palloa ja pääsi muutamille puolittaisille paikoille, mutta numerot pysyivät tasalukemissa.

Haka sai myös muutaman vaarallisen tilanteen; 76 minuutin kohdalla Koivunen antoi vapaapotkun oikealta puolelta noin 25 metristä, Hirvensalo oli ensimmäisenä pallossa ja puski pelivälineen verkkoon. Tilanne kuitenkin liputettiin paitsioksi ja peli jatkui edelleen tasalukemissa.

Viimeisen kymmenminuutisen aikana Haka pääsi vielä kokeilemaan pariin otteeseen maalintekoa, mutta ensin Koivusen laukaus suuntautui ohi ja sama kohtalo myös Ylistalon yrityksessä.

Ottelun viime minuuteilla FC Inter2 kehitti kovan paineen Hakan päätyyn ja muutamassa kulmapotkussa kotijoukkue oli lähellä maalintekoa, mutta lisää osumia ei torstai-illassa enää nähty. Kolmen minuutin lisäajan päätteeksi vakuuttavasti ottelun tuominnut päätuomari Ari-Petteri Finnberg vihelsi pilliin ottelun päättymisen merkiksi ja pisteet jaettiin lopputuloksella 1–1.

Pistepottiin täytettä

Haka avasi varamiehisenä ja kovan taistelun jälkeen syyskauden pistepottinsa. Vieraiden koko joukkueen esitys oli positiivinen ja erityisesti esiin nousi maalivahti Gerxhalijan tärkeiden torjuntojen lisäksi hienosti omaa maalia varjellut Miikka Länsimiehen ja Hirvensalon johtama puolustuslinja.

Nuorista pelaajista Felix Bergander , Severi Seikkula ja Aaro Hällfors saivat jälleen arvokasta kokemusta kovatempoisessa pelissä esiintyen edukseen. Tasapelin myötä Haka on sarjassa kahdeksantena, juuri putoamisviivan paremmalla puolella vain pisteen päässä kuudennesta sijasta. Sarjakautta on jäljellä vielä kymmenen ottelun verran, ja seuraavaksi joukkue on tositoimissa lauantaina, kun ylivoimaisessa sarjajohdossa oleva Rauman Pallo-Iirot saapuu vieraaksi Soikalle.

Teksti: Matti Uotila