Hakan miehet kaatuivat saappaat jalassa

0
17-vuotias Aaro Hällfors pelasi jo 4. kertaa peräkkäin täydet minuutit miesten Kolmosessa.

Paimion Hakan miesten edustusjoukkueen syyskauden alun otteluohjelma on rankka: kolmessa ensimmäisessä ottelussa vastassa sarjan kolmen kärki.

Viime lauantaina vuorossa oli ylivoimainen sarjakärki Pallo-Iirot saldonaan 12 ottelusta 11 voittoa ja 1 tasapeli. Kovasta vastuksesta huolimatta Haka lähti haastamaan sarjakärkeä tavoitteena pistetilin kartoittaminen.

Oman haasteensa aiheutti jälleen kerran pitkä poissaolijoiden lista. Peräti 11 pelaajaa oli eri syistä poissa kokoonpanosta. Hakan onneksi nelosessa pelaava yhteistyöseura SC Wolves pystyi auttamaan kotijoukkuetta antamalla käyttöön Patri- ja Henri Filatofin.

Pallo-Iirot otti sarjakärjen elkein ohjakset käsiinsä ja kävi heti kovaa päälle. Se tuottikin tulosta, kun raumalaisten Oskari Ohvo pääsi nousemaan vasemmalta laidalta. Ohvon kova ja tarkka syöttö löysi takatolpalta Arttu Virtasen, jolla oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin, kun ottelua oli pelattu vasta 2 minuuttia.

Maali jäi ottelun ainoaksi.

Pallo kävi tolpassa

Aikainen takaisku herätteli Hakan puolustuksen. Sen jälkeen puolustuspelaaminen selvästi tiivistyi.

Pelin henki jatkui kuitenkin samana; raumalaiset pitivät kovaa tempoa päällä ja pyrkivät hanakasti hakemaan lisäosumia. Fredrik Kuokkasen johtama Haka-puolustus kuitenkin pystyi pitämään vieraat pois pahemmilta maalipaikoilta.

Kakkosdivisioonatason pelaajamateriaalilla liikkeellä ollut Pallo-Iirot pääsi vielä jakson edetessä muutamaankin otteeseen vaarallisille tekopaikoille. Hakan sankariksi nousi kuitenkin neljättä kertaa PaiHan maalilla torjunut Valon ”Vallu” Gerxhalija, joka venyi kerta toisensa jälkeen pelivälineen tielle.

Jakson edetessä Haka pääsi hieman paremmin peliin mukaan ja kertaalleen pallo kävi jo tolpassa, kun 36. minuutin kohdalla maalivahti Gerxhalijan nopea ja tarkka avaus löysi Vinilsonin. ”Vinin” nosto ohitti jo maalivahdin, mutta vasen pystytolppa palautti pallon takaisin pelikentälle.

Toisen jakson alussa PaiHa jatkoi hyvällä meiningillä. Samaan aikaan Pallo-Iiroilla oli hieman haastavampi jakso pelissä. Haka pääsi jakson edetessä rakentamaan useampaan kertaan hyvän paineen Pallo-Iirojen alueelle, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta.

Lopussa riskillä

Jakson lopussa PaiHa haki tasoitusta kovalla riskillä, mikä avasi Pallo-Iiroille mahdollisuuden vastahyökkäyksiin. Lopulta ajassa 90+3 minuuttia vieraiden Ahde pääsi yksin läpi. Hyvin tilanteessa vastaan tullut ”Vallu” Gerxhalija joutui kaatamaan Ahteen ja pallo vietiin pilkulle. Maalivahti Gerxhalija torjui oikeaan kulmaan suuntautuneen rangaistuspotkun.

Vaikka varamiehinen PaiHa saikin hyvän taistelun aikaiseksi, ei voittajasta tällä kertaa ollut epäselvyyttä. Sarjakärki Pallo-Iirot jatkaa sarjanousun tavoittelua kärkipaikalla ja Haka sai tappiosta huolimatta pidettyä sarjan kahdeksannen sijan.

PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic kiitteli joukkueen taisteluilmettä ja nosti esiin erityisesti maalivahti Gerxhalijan, 17-vuotiaan Aaro Hällforssin ja vasemmalla puolustaneen Gabrielin.

Hakan pelit jatkuvat lauantaina, kun kotikentällä vastaan asettuu FC Åland.