Ministeri Hanna Sarkkinen tutustui perjantaina Paimion parantolaan

0
Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkiselle (kesk.) Paimion parantolaa esittelivät parantolan kehittämispäällikkö Lotta Mujo sekä Paimion parantola -säätiön varapuheenjohtaja Heikki Aalto-Alanen.

PAIMIO

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen vieraili perjantaina Paimion parantolassa osana Työn tulevaisuus -kiertuettaan. Hänelle esiteltiin parantolan historiaa ja arkkitehtuuria, minkä lisäksi hän keskusteli parantolan henkilökunnan kanssa parantolan nykyisesta ja tulevasta käytöstä sekä sen tulevista työpaikoista.

Sarkkinen kertoo, että Työn tulevaisuus -kiertueen tarkoituksena on päästä käymään mahdollisimman monilla erilaisilla työpaikoilla ja saada kokonaiskuvaa työelämästä Suomessa.

– Olin ennen parantolaa tutustumassa Schenkeriin ja aikaisemmin olen käynyt muun muassa kaivoksessa, kuntatyönantajilla, osuukaupassa ja teollisuustyöpaikoilla, hyvin laidasta laitaan siis, hän kertoo.

Vierailuistaan ministeri saa pohjaa 31.8. Helsingissä pidettävään Työelämäfoorumi 2022 -tapahtumaan, jossa Sarkkinen pitää puheenvuoron työn tulevaisuuteen liittyen.

Mitä Paimion parantolan vierailu antoi ja mitä ajatuksia heräsi?

– Täällä on selvästi mahdollisuuksia erilaisten luovien alojen esiintuomiseen sekä toisaalta matkailulle. Nämä ovat tulevaisuudessa molemmat kasvavia aloja, hän toteaa.

Toiseksi ministerillä heräsi parantolassa ajatuksia työhyvinvointiin liittyen.

– Parantolassa näkee hyvin sen, miten rakennettu ympäristö voi vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin. Tästä voisi varmasti ottaa oppia nykyisessäkin työhyvinvoinnissa, hän pohtii.