Paimiossa kovan luokan kartingia tulevana viikonloppuna

0
Kuvassa etualalla paikallisen seuran, SWK:n oma kuljettaja Santeri Laitonen, joka on sarjassa toisena. Hänen perässään ajaa numerolla yksi sarjapisteissä kolmantena oleva Martti Ritonen. Kolmantena kuvassa ajaa tällä hetkellä sarjaa johtava Anton Laaksonen.

Varsinais-Suomeen saadaan taas muutaman vuoden tauon jälkeen kansallisen sarjatason kartingosakilpailu, kun Rotax Max Challenge Finland -sarja saapuu Paimioon 6.–7. elokuuta.

Kaksipäiväiseen kilpailutapahtumaan osallistuu lähes 100 kuljettajaa, jotka ajavat seitsemässä eri luokassa.

Tapahtuman tuottaa sarjapromoottori RMC Finland yhteistyössä paikallisen seuran South West Karting Fin ry:n kanssa. Viikonlopun tapahtuma vaatii paljon ennakkovalmisteluja sekä talkooväkeä.

– Olemme tehneet tämän kauden aikana monia uudistuksia radalle ja sen ympäristöön. Haluamme tarjota tapahtumaan osallistuville mahdollisimman hyvän kokemuksen, tulit paikalle sitten kilpailijana tai yleisönä, kuvailee tiedotteessa seuran puheenjohtaja sekä tapahtuman varikkopäällikkö Jouni Leino .

Rotax Max Challenge -sarjaa on ajettu jo vuodesta 2000 lähtien. Kansainvälistä kartingsarjaa ajetaan yli kuudessakymmenessä maassa.

Kaikkien maiden ja maanosien mestaruussarjoissa menestyneet kuljettajat kohtaavat vuosittain Rotax Max Challenge Grand Final -kutsukilpailussa, joka järjestetään tänä vuonna Portugalissa.

Koko perheen tapahtuma


Vaikka tapahtuman pääosassa ovat kilpakuljettajat, haluaa seura tarjota osallistujille myös muuta ohjelmaa. Näytösajoja tullaan näkemään lauantaina niin Historic Karteilla kuin muilla kilpa-autoilta ja paikan päällä on mahdollisuus päästä kokeilemaan RC- eli radio-ohjattavilla autoilla ajoa. Mahdollisuuksien mukaan myös offroad-näytösajo tullaan näkemään viereisellä louhoksella. Lauantai-iltana varikolla on esiintymässä trubaduuri.

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja mukana on niin seuran oma kahvio kuin paikallisia ravintolayrittäjiä. Tapahtuma soveltuu koko perheelle. Ajot alkavat jo aamulla ja palkintoja jaetaan alkuillasta kumpanakin päivänä. Tarkempi aikataulu julkaistaan seuran Facebook-sivulla lähempänä ajankohtaa.