Peurajahti alkamassa

0

Syksyn metsästyskausi hirvieläinten osalta alkaa syyskuun alussa, mutta jahdin ensimmäisessä vaiheessa kyse on peurojen ja kauriiden vahtimismetsästyksestä.

Koiran käyttö on sallittua vasta 24.9. lähtien. Jahtiaikaa kestääkin sitten helmikuun puoliväliin.

Valkohäntäpeurakolareita tapahtuu runsaasti Etelä- ja Lounais-Suomessa, jossa alkavan metsästyskauden tavoitteena on monin paikoin pienentää kantaa. Myös metsäkaurisonnettomuudet ovat runsastuneet viime vuosina. Riistakeskus suosittaakin, että runsaan peurakannan alueilla hyödynnettäisiin koko metsästyskautta.

– Metsästys kannattaa aloittaa heti syyskuun alussa alkavalla vahtimismetsästyskaudella. Tavoitteena on lisätä alkusyksyn peura- ja kaurissaalista, jolloin eläimiä on liikenteessä vähemmän loppusyksyllä, kertoo riistapäällikkö Jani Körhämö Suomen riistakeskuksen tiedotteessa.

Syksyiset säät ja pimeys lisäävät hirvieläinonnettomuuden riskiä.

– Peurojen ruokinnassa on muistettava, ettei ruokintapaikkoja tule sijoittaa vilkkaasti liikennöityjen tieosuuksien läheisyyteen. Syksyn omenasatoa ei myöskään tule hävittää maastoon etenkään teiden läheisyyteen, jotta omenakasat eivät houkuttele eläimiä tielle. Tiheän peurakannan alueella Lounais-Suomessa tulisi ylipäätään vähentää ruokinnan määrää ja pitäytyä vain houkutteluruokinnassa, Körhämö muistuttaa.

Hirvenmetsästys alkaa tällä seudulla lokakuussa.