Ehdota Paimion positiivisinta yrittäjää

0
Illanvieton kisailut alkamassa, ja tuore elinkeinojohtaja Jani Penttilä (keskellä) valmiina tehtävään.

PAIMIO

Paimion Yrittäjät ja Kunnallislehti etsivät taas parin vuoden tauon jälkeen yhdessä Paimion vuoden 2022 positiivisinta paikallista yrittäjää.

Positiivisin yrittäjä valitaan nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisen kerran positiivisin nimettiin vuonna 2018, ja jo tuolloin päätettiin, että paikkakunnan positiivisin yrittäjä etsitään joka toinen vuosi.

– Yrittäjä voi siis olla Paimiossa toimiva tai Paimiossa kotipaikkaansa pitävän yrityksen yrittäjä. Yrityksen koolla ei ole väliä, kertoo Paimion yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Salla Axelin.

Hän korostaa, että positiivisuuden esille nostamisen ja palkitsemisen taustalla on yhdistyksen halu korostaa sitä, että yrittäjän menestyksen taustalla on usein itsensä likoon laittava persoona ja halu palvella, kehittää ja kehittyä.

Kisa järjestetään kaksiosaisena. Nyt ensin voit ehdottaa yrittäjää, joka mielestäsi ansaitsee olla ehdolla. Ehdotuksen voi lähettää Kuntsarin toimitukseen joko sähköpostilla osoitteeseen toimitus@kunnallislehti.fi tai whatsapp-viestillä numeroon 050 4780686. Lähetä ehdotuksesi mielestäsi kisaan kuuluvasta yrittäjästä viimeistään 1.10. iltaan mennessä. Toki voit viestiä myös vaikka facebookissa Kuntsarin tai Paimion Yrittäjien ryhmissä.

– Jokainen ehdotus otetaan huomioon kun finalisteja nimetään, vakuuttaa Salla Axelin.

Saatujen ehdotusten joukosta yhdistyksen ja lehden edustajat poimivat finalistit loppukilpailuun. Finalistit esitellään lehdessä ja nettisivuilla 14.10., jonka jälkeen alkaa äänestys sekä Kuntsarin nettisivujen, sähköpostin, whatsapp-viestien että lehdessä julkaistavan äänestyskupongin avulla. Netissä tapahtuvan äänestyksen osalta tarkistamme, ettei samasta ip-osoitteesta voi äänestää useita kertoja.

Äänestysaikaa kisan finaalissa on 26.10. asti. Voittaja julkistetaan Paimion Yrittäjäyhdistyksen syyskokouksen yhteydessä 8.11.

Kaksi vuotta sitten järjestetyssä kilpailussa lukijat valitsivat Paimion positiivisimmaksi yrittäjäksi Kuntopeimarin Vesa Virtasen.

Yrittäjät ja kaupunki tapasivat

Perinteeksi muodostunut Paimion Yrittäjät ry:n ja kaupungin virkamiesjohdon ja luottamushenkilöiden tapaaminen järjestettiin tiistaina Husossa metsästysmajalla. Tapaaminen on vuosittainen, mutta isännyys vaihtuu vuorottain. Tarkoitus on tarjota mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun ajankohtaisista asioista.

Keskustelua vauhditettiin leikkimielisellä kisailulla, joka kantoi nimeä Elinvoimaheittäytyjäiset. Siinä sekajoukkueet kuljettivat kananmunia lusikalla ja vettä ilman astioita, kokosivat palapeliä ja tyhjensivät erilaisia juomamukeja. Lajien nimet oli nekin kehitelty yrittäjyyshenkisiksi: tarkkaan ja tehokkaasti, hyviä neuvoja ja loistavia neuvoja, säästeliäisyyttä ja kekseliäisyyttä ja neuvonantajaa tarvitaan.

Näppärimmät kehittivät vedenkuljetukseen omintakeisia ja jopa asusteisiin tukeutuvia ratkaisuja, kuten esimerkiksi vettä pitävän takin tai lippikset. Shottilasista kulautettu sitruunamehu ei myöskään mennyt kaikilta alas yhdellä kulauksella, kun taas reippaimmat näyttivät tyhjentävän ison tuntematonta, mutta alkoholitonta juomaa sisältävän mukin muutamassa sekunnissa.

Palanpainikkeeksi nautittiin yhdessä iltapalaa ja kuultiin kaupunginjohtaja Jari Jussinmäen tiiviit ja positiivishenkiset kuulumiset, joita hän kertoi nousseen esiin tuoreen elinkeinojohtaja Jani Penttilän kanssa tekemillään yritysvierailuilla.

– Kierroksen anti on ollut positiivinen sikäli, että monilla isommilla yrityksillä on liikevaihto kasvanut ja osa kirjaa jopa kaksinumeroista (prosentuaalista) kasvua. Kaupungin kannalta tämä näkyy siinä, että yhteisöveron tuotto on kasvanut niin, että jo kesällä kertymä on noussut siihen, mitä sen ajateltiin olevan koko vuonna.

Vaikka aika on haasteellinen, toivoi kaupunginjohtaja, että hyvä vire jatkuisi.

Ikäväksi uutiseksi elinkeinoelämän kannalta nousi tietenkin TOK:n äskettäinen ilmoitus sulkea ABC Tammisilta, ja sen mahdolliset seurausvaikutukset. Paikalla ollut Ykkös Cafen yrittäjä Petri Korte nosti kuitenkin esiin oman liiketoimintansa kehittämisajatuksia, ja mm. sen, että Ykkös-Cafen yhteyteen on keväällä tulossa useampia sähköautojen latauspisteitä.