Ei kahta sanaa voittajasta – Peimari oli paikalliskamppailussa jokaisella osa-alueella PaiHaa parempi

0
Peimarin neljäs maali runsaan tunnin pelin jälkeen ratkaisi paikalliskamppailun lopullisesti.
PaiHa–Peimari 0–5 (0–3)

Jos oli Paimion Hakan ja Peimari Unitedin välinen miesten jalkapallon Kolmosen paikalliskamppailu veikkailtu etukäteen tasaväkiseksi kamppailuksi pisteistä, oli Paimion Urheilupuistossa lauantaina nähty 90-minuuttinen kaikkea muuta. Merkittävästi kesätauon aikana vahvistunut vierasjoukkue Peimari United otti ottelun heti ensiminuuteista lähtien haltuun, ja piti PaiHan poissa vaarallisilta maalipaikoilta käytännössä ottelun päätösvihellykseen asti.

Siinä sivussa mustapaitaiset vierailijat loivat kymmenkunta laadukasta maalipaikkaa Valon Gerxhalijan vartioiman PaiHa-maalin edustalle, ja hyvin pelannut Gerxhalija joutui kaivamaan pelivälineen myös viidesti verkon perukoilta.

Peimarin maalitehtailun aloitti kulmapotkun takanurkkaan taidokkaasti puskenut brassihyökkääjä Jonatan, kun paikallispeliä oli pelattu vasta viisi minuuttia. Runsas vartti myöhemmin Peimarin Flamur Ibrahimi ja PaiHa-vahti Gerxhalija kamppailivat jälleen keskityspallosta PaiHa-maalin edustalla, ja yhteentörmäyksen seurauksena pallo putosi suoraan Peimarin Alim Moundin jalkaan, joka täräytti pelivälineen vastustamattomasti maaliin.

PaiHan Laine jäi yksin

PaiHan puolittaiset tilanteet Peimarin kenttäpuoliskolla avautuivat ensimmäisellä puoliajalla järjestään huippulupauksen, vasta 17-vuotiaan Veeti Laineen yksilösuorituksilla. Liian usein hänkin jäi kuitenkin painimaan yksin kahta–kolmea Peimarin puolustajaa vastaan.

– Vaikea sanoa, merkattiinko minut tavallistakin paremmin. Voi olla, mutta ei tämä kokonaisuudessakaan ollut kovin hyvä ottelu meiltä. Emme pelanneet tasollamme, Laine harmitteli pelin jälkeen.

Kun PaiHa meinasi hetkellisesti saada pelin juonesta kiinni ja pystyi pari kertaa rakentelemaan hallitun hyökkäyksen lähelle Peimari-maalia, iski Jonatan jälleen. 39 peliminuutilla syntynyt 0–3-osuma ei jättänyt toiselle jaksolle enää paljoa kirittävää.

– Toki vastustajakin oli todella hyvä, se on pakko sanoa. On meillä silti paljon parannettavaa tuleviin peleihin. Pisteitä pitää vielä saada, ja niitä lähdetään tavoittelemaan heti seuraavasta ottelusta, PaiHan Laine kuittasi.

PaiHan huippulupaus Veeti Laine oli tarkassa miesvartioinnissa läpi ottelun.

Toinen puoliaika Peimarin hallintaa

Toisella puoliajalla PaiHan puolittaisetkin tilanteet tuntuivat kipristyvän yhä useammin Peimarin keskikentällä raataneisiin Moundiin ja Daniel Tuomiseen. Eikä PaiHan urakkaa helpottanut se, että brassi Vinilson nappasi toisen varoituksen myötä punakortin, kun ottelua oli pelattu vajaa tunti. Alivoimaisena PaiHa vetäytyi kuoreensa, mutta jo kauden yhdeksännen osumansa viimeistellyt Pedro Diniz ja Moundi kasvattivat siitä huolimatta loppulukemat 0–5:een ennen päätösvihellystä.

Peimarin Jonatan iski pallon kahdesti PaiHan verkkoon. PaiHan Vinilsonin peli puolestaan päättyi noin tunnin kohdalla toiseen varoitukseen.

Dinizin maalin alusti taidokkaasti Elmeri Laine, kun taas Moundin maali syntyi hienon vapaapotkukuvion päätteeksi.

– Vaikea tuoreeltaan sanoa, mihin ottelu ratkesi, mutta olemme pelanneet viime ottelut nousujohteisesti. Heikon alkukauden jälkeen on alkanut taas tuntua sellaiselta vanhalta kunnon Peimarilta, tuumi Peimarin paidassa väkevän ottelun keskikentällä pelannut Aki Varjonen.

 

Peimarin Aki Varjonen ja PaiHan Joel Hirvensalo ottivat toisistaan mittaa läpi 90-minuuttisen.

 

Voiton myötä Peimari ohitti sarjataulukossa PaiHan ja kipusi kuudenneksi. Matkaa viidentenä olevaan Åbo IFK:hon on kahdeksan pistettä, joten vaikka joukkue jatkaisikin pistepussinsa kartuttamista heinä-elokuun tapaan tulevissakin otteluissa, ei sarjassa ylöspäin kipuaminen ole enää kovin todennäköistä.

– Ottelu kerrallaan lähdetään voittamaan jäljellä olevia pelejä. Ei tässä oikein kummempaa tavoitetta voi syksylle enää asettaa, Varjonen tuumi.

Kaunis syyspäivä houkutteli KHT Soikan laidalle silmämääräisen arvion mukaan runsaat 300 katsojaa, mitä voi pitää hyvänä määränä siihen nähden, että paikalliskamppailuista on päästy nauttimaan viimeisen kahdeksan vuoden aikana jo reilusti toistakymmentä kertaa. Parhaimmillaan paikallisottelut ovat keränneet sekä Paimioon että Peimarin kotikentälle Sauvon Hakkispaanalle jopa 500 katsojan yleisömääriä.

PaiHan seuraava ottelu Kolmosessa on edessä tulevana keskiviikkona Turussa TPS U23:sta vastaan. Peimari puolestaan jatkaa pelejään ensi lauantaina kotikentällään Sauvon Hakkispaanalla FC Inter 2:sta vastaan.