Haka ja PKS lähtevät sarjaan kovin eri asemista – ”Vähän ehkä turhankin kova avausvastus tähän tilanteeseen”

0
Hakan ja PKS:n väliset paikallisottelut ovat olleet viime vuosina sekä kiivaita että yleisörikkaita tapahtumia. Viikonloppuna alkavalla kaudella paikallispelejä päästään jälleen näkemään vähintään kolme, kun joukkueet kohtaavat runkosarjassa lokakuussa, tammikuussa ja helmikuussa.

Paimio

Paimion Haka Hockey ja Paimion Kiekkoseura avaavat kumpikin II-divisioonakautensa tulevana viikonloppuna. Siinä missä PKS kohtaa Paimion OP-Areenalla turkulaisen Chiefsin lauantaina, matkaa Haka Laitilaan Jyskeen vieraaksi sunnuntaina.

Kovin erilaisia ovat myös joukkueiden lähtökohdat kauteen, sillä siinä missä PKS on onnistunut kesän aikana jopa laajentamaan pelaajarinkiään, joudutaan Hakassa näillä näkymin viemään ainakin avausottelut läpi erittäin kapealla kokoonpanolla.

– Tilanne on suoraan sanottuna vähän turhankin hankala avausottelun alla. Muutama pelaaja on viime kauden jälkeen lähtenyt, pari parantelee vielä vanhoja vaivojaan ja parilla on myös työ- tai perhetilanne sellainen, ettei pysty ainakaan vielä syksyn aikana sitoutumaan joukkueen toimintaan. Aika kapealla mennään, mutta toivotaan että saisimme lähiviikkoina vielä muutaman pelaajan hankittua, tuumii Hakan päävalmentajana viime vuosien tapaan jatkava Jari Saaristo.

PKS:ään kokemusta Suomi-sarjasta

PKS:n riveihin Suomi-sarja-kokemusta alkavaksi kaudeksi tuo maalivahti Pontus Paakkonen, joka on aiemmin torjunut muun muassa Kaarinan HC Indiansin maalissa. Myös pari laadukasta vahvistusta on löytynyt kenttäpelaajien puolelle, mutta heidän nimiä päävalmentajana jatkava Pekka Raunio ei halua vielä paljastaa.

– Sanotaanko näin, että toisella on kokemusta Suomi-sarjasta ja toinen on tuttu nimi paimiolaisille muutamien vuosien takaa. Vielä uskalla kuitenkaan nimiä sanoa ennen kuin sopimuspaperit on virallisesti allekirjoitettu, Raunio myhäilee.

Muilta osin PKS jatkaa hyvin pitkälti samalla nuorella ryhmällä, joka varmisti sarjapaikkansa viime keväänä vasta aivan kalkkiviivoilla.

– Tärkeintä oli, että saimme sarjapaikan varmistettua pelaamalla. Nyt nuori joukkue on vuoden kokeneempi ja uskon, että meillä on hyvät eväät nousta sarjassa pelaamaan paremmista sijoituksista, Raunio ennakoi.

Hakan tilanne on monimutkaisempi, sillä syksy menee valmentaja Saariston mukaan enemmän tai vähemmän kapealla kokoonpanolla kamppailuksi, mutta uudenvuoden jälkeen tilanne on viimeistään helpottamassa.

– Uskon, että uudenvuoden jälkeen tilanne on viimeistään parempi. Täytyy nyt yrittää vain taistella ja voittaa mahdollisimman monta ottelua ennen sitä, jotta alkuvuodesta riittää vielä tavoiteltavaa, Saaristo summaa.

VG-62 suosikki, muuten tasaista

Kokonaisuutena valmentajat näkevät, että II-divisioona on sarjana tasainen, joskin Suomi-sarjaan tavoitteensa asettanut VG-62 lienee selvästi askeleen edellä muita.

– VG on varmasti suurin suosikki, mutta heidän takana on sitten selvästi tasaisempaa. Mielenkiintoinen sarja tulee varmasti, ja tulokset menevät varmasti paljon ristiin, Saaristo tuumii.

Samoilla linjoilla on myös Raunio, joskin perinteikkään Lauttakylän Lujan jättäytyminen pois harmittaa. Se tiivisti lopulta 10 joukkueen sarjan 9 joukkueen sarjaksi.

– Se on iso sääli, että Huittisissa loppuivat pelaajat kesken. Perinteikäs ja hyvä II-divisioonan joukkue, jossa oli paljon taitoa ja osaamista tälle tasolle.

Entä millaiset mittarit avausvastukset ovat paikallisille?

– Chiefsin kanssa on viime vuosina ollut aina tasaisia pelejä, joten varmasti tasainen vääntö on jälleen luvassa. Toivottavasti mahdollisimman moni paimiolainen löytäisi hallille lauantaina, Raunio sanoo.

– Jyske on käsittääkseni vähän vahvistunut viime kaudesta ja heillä on myös hyvää omaa juniorituotantoa. Vähän ehkä turhankin kova avausvastus tähän tilanteeseen, mutta totta kai haastamaan lähdetään, Saaristo päättää.

Jääkiekon II-divisioonaa: PKS–Chiefs lauantaina Paimion OP-Areenalla kello 17.30. Haka Hockey-Jyske Paimion OP-Areenalla sunnuntaina kello 15.30.