Kehätie valmistuu pala palalta – Määränpää häämöttää jo

0
Ajokaistoja on yhä suljettuna liikenteeltä Auranlaakson ja Suopohjantien välisellä alueella, mutta tilanne kohenee viikko viikolta. Kuva Tuulissuon eritasoliittymän sillalta idän suuntaan. Kuvassa oikealla uunituoretta asfalttia.

PAIMIO-SAUVO-KAARINA

Liikenneolosuhteet Turun kehätiellä paranivat viime viikolla jälleen piirun verran paremmiksi.

Uutta ajorataa valmistui Kanta-Kaarinan Kauselan ja Piikkiön Pukkilan välille.

Kehätien liikenne Avantin ja Sippaan välillä siirrettiin uudelle ajoradalle viime viikon keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Nykyinen rakentamisvauhti merkitsee sitä, että kehätien liikenne Kaarinan Auranlaakson ja Piikkiön Makarlan välisellä osuudella alkaa asteittain soljua yhä enemmän neljää kaistaa pitkin.

Viime maanantaina Turun kehätiellä oli työn touhussa pitkä jono kaivinkoneita ja työmaa-ajoneuvoja. Kenties pisimpiä koko työmaan historiassa. Maansiirtotyöt kävivät kiivaimpina pohjoisen puolen ”kaistaparilla” molemmin puolin Sippaan risteyssiltaa.

Uuden ajoradan valmistuessa vanhat kaistat pääsääntöisesti suljetaan ja niiden kunnostaminen aloitetaan. Jo valmistuneen ajoradan puolella liikenne on tällöin kaksisuuntaista.

Kaistojen kunnostamisen lisäksi meneillään on vielä yhden uuden meluaidan rakennusurakka Alhontien paikkeilla.

Ohikulkutie-hankkeessa on rakennettu meluesteitä yhteensä viisi ja puoli kilometriä. Rakennustyöt jatkuvat syksyn aikana, ja kaikkien kaistojen arvioidaan olevan käytössä vuoden loppuun mennessä.

Rakennushankkeessa Auranlaakson Kauselan ja Piikkiön Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan valtatietä 10 Kauselan eritasoliittymän ja Kaarinantien välisellä osuudella.

Kokonaisuudessaan Turun kehätien urakka valmistuu vuonna 2023. Työt käynnistyivät vuoden 2019 maaliskuussa.

Fakta

  • Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä.
  • Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa.
  • Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua.