Kirkkoherranvirasto historiaan, nyt palvelee seurakuntatoimisto

0
Kirkkoneuvosto hyväksyi viime viikolla sen, että Paimion seurakunnan kirkkoherranvirasto -nimike muutetaan seurakuntatoimistoksi. Paimion kirkkoherra Miika Rosendahl kävi irrottamassa vanhan nimiplakaatin seinästä ja tuomassa samalla uuden tilalle.

PAIMIO-SAUVO

Paimion seurakunnan jäsenrekisterin hoito, virkatodistusten ja sukuselvitysten tekeminen ja kirkollisten toimitusten rekisteröinti hoidetaan nykyisin Porin aluekeskusrekisterissä, joten kirkkoherranvirasto ei palvele enää näissä tilanteissa.

Kirkkoneuvosto hyväksyikin viime viikolla sen, että Paimion seurakunnan kirkkoherranvirasto -nimike muutetaan seurakuntatoimistoksi, mikä paremmin kuvaa nykyisiä toimistotehtäviä, jotka liittyvät esim. tilavarauksiin ja toimituksiin.

– Muutos näkyy vähitellen syksyn aikana nettisivuilla ja katukuvassa. Kirkkoherranvirasto-teksti nimittäin löytyy nimittäin aika monesta paikasta netistä, kadunkulmista sekä Mikaelintalon seinistä ja ovista, toteaa kirkkoherra Miika Rosendahl.

Samalla kun viraston nimitys vaihtuu, kerran viikossa auki ollut toimipiste Sauvon seurakuntatalossa menee pysyvästi kiinni ja ainoa toimipiste on Paimiossa Mikaelintalossa. Keväällä tehty seuranta osoitti, ettei erilliselle asiointipisteelle Sauvossa ole ollut tarvetta sen jälkeen kun seurakunta liittyi aluerekisteriin.

Jäljelle jäänyt toimistoasiointi tapahtuu nykyisin puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Paikan päälle tullaan useimmin hoitamaan lähinnä hautajaisiin liittyviä asioita heti hautaustoimistossa käynnin jälkeen – seurakuntamme alueella tämä tapahtuu luontevasti Paimiossa.

– Hautapaikkoihin liittyvät asiat ja kysymykset hoituvat jatkossa kuten tähänkin asti paikallisesti suntioiden kanssa niin Paimiossa, Sauvossa ja Karunassa. Tähän seurakuntatoimistomuutoksella ei ole vaikutusta, korostaa Rosendahl.

Seurakunnassa avautuu syksyn aikana työpaikkoja. Haussa ovat niin diakonian viranhaltija, nuorisotyönohjaaja varhaisnuorisotyöhön kuin seurakuntasihteeri.

Virkatodistukset, sukuselviykset ja sukututkimukset tilataan Porin aluerekisteristä p. 044 7309605 arkisin klo 9-15.

Paimion seurakuntatoimisto palvelee Mikaelintalossa ma-to klo 9-13 tai sopimuksen mukaan. p. 044 7373500 tai paimio.srk@evl.fi. Muut yhteystiedot seurakunnan nettisivuilla.