PaiHa ja Peimari ottavat mittaa toisistaan paikallispelissä – “Toivottavasti näemme täyden katsomon”

0
Paikalliskamppailu PaiHan ja Peimari Unitedin välillä houkutteli kaudella 2019 Paimion Urheilupuistoon lähemmäs 500 katsojaa.

Paimio-Sauvo

Ennakkoasetelma lauantain miesten Kolmosen paikallispeliin PaiHa–Peimari Utd on kutkuttava: peräkkäin sarjataulukossa sijoilla kuusi ja seitsemän majailevat joukkueet tarvitsevat kumpikin vielä kipeästi lisäpisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi. Myös molempien joukkueiden kuntokäyrä on näyttänyt sitä selvemmin ylöspäin, mitä pidemmälle kausi on edennyt.

Kevään 0–0-lukemiin päättyneen ja Sauvossa pelatun paikallispelin tavoin luvassa on siis todennäköisesti tasaväkinen kamppailu sarjapisteistä myös tällä kertaa Paimiossa.

– Lauantain pelissä, toistuu sama ongelma kuin läpi kauden, eli muutama tärkeä avauskokoonpanon pelaaja on poissa. Ottelusta tulee varmasti vaikea peli, mistä ei puutu tunnetta. Toivottavasti peliin saadaan kokeneet tuomarit, että keskittyminen pysyy pelaamisessa, toivoo PaiHan päävalmentaja Petar Obradovic.

Peimarin päävalmentaja Marco Santos puolestaan uskoo, että paikallispeli sytyttää myös Paimion Soikalle saapuvan yleisön.

– Paikallispeli on aina paikallispeli. PaiHalla on varmasti pieni kotietu, mutta kumpi tahansa joukkue voi voittaa. Uskon, että peli ratkeaa pieniin henkilökohtaisiin virheisiin tai onnistumisiin. Toivottavasti näemme täyden katsomon ja saamme palkittua paikallaolijat hyvällä jalkapalloviihteellä, hän miettii.

Noususuhdanteessa syksyyn

Peimari pelasi tuloksellisesti todella heikon kauden ensimmäisen puoliskon keräten 11 ottelussa vain yhden voiton ja kuusi sarjapistettä. Kesätauon aikana ryhmä laajeni usealla portugalilais- ja brasilialaisvahvistuksella ja on sen jälkeen kerännyt viidessä sarjaottelussa 11 pistettä kivuten sarjan jumbopaikalta jo siis seitsemänneksi.

PaiHa puolestaan hävisi kauden neljä ensimmäistä ottelua, mutta on sen jälkeen kerännyt 12 pelissä komeat 19 pistettä. Kuntopuntarissa PaiHa on edennyt heikon alun jälkeen aivan tasatahdissa sarjan sijoilla 2–5 olevien joukkueiden kanssa.

– Joukkueen rakentaminen venyi keväällä pitkälle ja alkukausi oli vaikea. Kun saimme kilpailukykyisen ryhmän lopulta kasaan, olemme pystyneet pelaamaan hyviä otteluita, Obradovic iloitsee.

Yksittäisistä pelaajista esiin voi paikalliskamppailun alla nostaa ainakin molempien joukkueiden maalilingot: PaiHan vasta 17-vuotiaan Veeti Laineen ja Peimarin Pedro Dinizin. Kumpikin on osunut Kolmosessa tällä kaudella toistaiseksi kahdeksan kertaa.

Jalkapallon miesten Kolmosen paikallisottelu Paimion Haka–Peimari United KHT Soikalla lauantaina 3.9. kello 15 alkaen.