Paimio ei teetä uutta kiisteltyä historiateosta

0
Kuvassa Paimion Historiateos, painos vuodelta 1973. Toimituksen hyllyssä oleva kappale on kovin kulunut ja kannetkin jo irti.

PAIMIO Tiistaina kokoontunut Paimion sivistyslautakunta poisti Paimion historiateoksen teettämiseen varatut varat hyväksymästään sivistys- ja vapaa-aikatoimen budjettiesityksestä. Ensi vuodelle kirjan toteuttamiseen oli merkitty 65 000 euron investointivaraus, ja kaikkineen hankkeeseen oli merkitty 294 000 euroa vuoteen 2027 mennessä.

Kiistellystä hankkeesta luopumista esitti Klaus Haanpää (kok) ja päätös tehtiin äänin 3-6. Hankkeen käynnistämisen kannalla olivat lautakunnan jäsenistä enää vain keskustan Henna Pirhonen ja Sami Sillanpää sekä demareiden Samuli Sundell.

Historiateoksen teettämisestä keskusteltiin Paimiossa jo keväällä ja kiivaastikin. Huhtikuussa Paimion kaupunginvaltuusto lopetti jankkaamisen päättämällä yksimielisesti siirtää päätöksenteon ensi vuoden talousarviokäsittelyn yhteyteen. Nyt siis hanke kaatui jo lautakuntatasolla. Toki kaupunginhallitus voi asian nostaa vielä esiin, mutta se lienee epätodennäköistä.

Paimion kaupunginhallitus ehti jo keväällä tilata ja sittemmin perua Paimion historia -teoksen tilauksen turkulaiselta Oy Sigillum Ab:lta. Keväällä erityisesti perussuomalaiset nostivat esiin, että kyseisellä yhtiöllä on ollut aikatauluongelmia muissa vastaavissa hankkeissa. Lisäksi historiateoksen toteuttamistavasta nousi esiin mittavia näkemyseroja.