Paimion kasvu jatkuu ja jopa lähes samaa vauhtia kuin naapuri-Kaarinassa – Katso väkiluvun muutos kaikissa kunnissa

0
Koko Varsinais-Suomessa väkimäärä kasvaa nyt erityisesti maahanmuuton takia, mutta myös kuntien välinen muuttoliike tuo uutta väkeä maakuntaan.

Paimion väkiluku on kasvanut 74:llä vuoden vaihteesta. Paimiolaisia oli elokuussa 11 115, kertoo Tilastokeskuksen ennakkoväkiluku.

Paimion väkiluku on siis kasvanut noin 0,7 prosenttia vuoden vaihteesta. Tahti on hyvä, sillä Paimio on samassa vauhdissa Turun ja Taivassalon kanssa.

Naapurissa Kaarinan kasvuvauhti on ollut 0,8 prosentin luokkaa tänä vuonna. Samassa kasvutahdissa ovat olleet Lieto ja Rusko.

Turku on luonnollisesti lukumääräisesti eniten väkilukuaan kasvattanut kaupunki Varsinais-Suomessa.

Myös muut Turun ympäryskunnat olivat elokuussa selvässä kasvuvauhdissa, kun sekä Naantali että Raisio kasvoivat 0,6 prosentin vauhtia.

PAIMION väestönkasvu perustuu kuntien väliseen muuttoon. Se tarkoittaa, että muualta Suomesta muutetaan Paimioon. Tilanne on sama myös Kaarinassa, Liedossa ja Naantalissa. Raisiossa sekä maahanmuutto ja kuntien välinen muutto ovat lähes yhtä tärkeitä.

PAIMIOSSA on syntynyt tänä vuonna 70 lasta ja Sauvossa 13, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkoväkiluvuista.

Sekä Paimiossa että Sauvossa kuolleita on enemmän kuin syntyneitä, mutta Paimiossa luvut ovat jo lähes tasoissa. 72 paimiolaista on kuollut tänä vuonna.

VÄKILUVUN laskusta kärsii 16 varsinaissuomalaista kuntaa ja 11 kunnassa väkiluku on noussut vuoden vaihteesta.

Suurin lukumääräinen miinus löytyy Salosta, jossa väki on vähentynyt 267 henkilöllä vuoden alusta.

Väkilukuun suhteutettuna tahti on kuitenkin ollut kovempaa Loimaalla ja Uudessakaupungissa, joissa väkiluku on vähentynyt 1,4 prosentilla vuoden vaihteesta. Salossa laskua on puoli prosenttia.

Salon ja Loimaan väkiluvun väheneminen vuositasolla johtuu ennen kaikkea luonnollisesta väestönmuutoksesta, eli kuolleita on syntyneitä enemmän. Uudessakaupungissa taas muuttoliike kunnasta pois on isoin miinustekijä.

TILASTOKESKUKSEN ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli elokuun lopussa 5 555 577. Väkiluku kasvoi tammi–elokuun aikana 7 336 hengellä.

Väestönkasvua ylläpiti muuttovoitto ulkomailta, sillä maahanmuuttoja oli 16 412 enemmän kuin maastamuuttoja. Syntyneitä oli 10 623 vähemmän kuin kuolleita.

Tammi–elokuun aikana syntyi 30 306 lasta eli 3 088 lasta vähemmän kuin vastaavana aikana vuonna 2021. Kuolleiden määrä oli 40 929, mikä on 3 795 enemmän kuin vuotta aiemmin.

ELOKUUN ennakkotilaston mukaan ulkomailta muutti Suomeen tammi–elokuussa 24 740 henkeä ja Suomesta muutti pois 8 328 henkeä. Maahanmuuttoja oli 831 enemmän ja maastamuuttoja 101 vähemmän kuin edellisvuoden tammi–elokuussa. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli 5 383 ja maastamuuttajista 5 375 henkeä.

Kuntien välisiä muuttoja kertyi tammi–elokuun aikana 198 125. Edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna kuntien väliset muutot vähenivät 8 455 muutolla vuoden 2022 kuntajaon mukaan.