Paimion kaupunginhallitus haluaa, että Paimiosta tulee Föli-kunta – Ratkaisu luvassa marraskuussa

0
Kun bussien keulassa lukee jo nyt että Föli, niin maalaisärjellä ajatellen Paimion liittymiselle ei pitäisi olla kummoistakaan estettä.

PAIMIO

Paimio päättää hakea mukaan Föliin, mikäli asia on piirunkaan verran kiinni kaupunginhallituksen tahdosta ja katsannosta.

Hallitus päätti viime keskiviikon kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle myönteistä Föli kantaa. Hallitus haluaa valtuuston tekevän seudulliselle joukkoliikennelautakunnalle esityksen, että Paimion kaupunki hyväksytään mukaan Föliin.

Paimion kaupunginhallitus oli yksimielisesti Föliin liittymisen kannalla.

Fölin laajenemisen suhteen on loppusuora avautumassa. Seudullinen joukkoliikennelautakunta käsitteli Fölin toimivalta-alueen laajentumisen aikataulua toukokuun kokouksessaan ja päätti, että mahdolliset liittymisanomukset tulee toimittaa Fölille viimeistään 13. syyskuuta 2022.

Tätä aikataulua Paimio pyrkii nyt noudattamaan.

Seudullinen joukkoliikennelautakunta käsittelee saamansa Föli-hakemukset syyskuun 21. päivän kokouksessaan. Käytännössä tuolloin käy niin, että lautakunta lähettää saapuneet hakemukset edelleen lausunnoille nykyisiin Föli-kuntiin.

Tuumaustaukoa nykyisillä Föli-kunnilla on lokakuun viimeiseen päivään saakka.

Seudullinen joukkoliikennelautakunta päättää Fölin mahdollisesta laajenemisesta kunnilta saamiensa lausuntojen pohjalta 9. marraskuuta 2022 eli vain reilun parin kuukauden kuluttua.

Fölin laajentuminen edellyttää paitsi nykyisten Föli-kuntien hyväksyntää myös lakimuutosta, jossa määritellään Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen uusi toimivalta-alue

Vaadittavan lakimuutoksen ja valmistelujen jälkeen Fölin liikennöinti Paimiossa voisi alkaa aikaisintaan 2024 kesällä/syksyllä.

Eli parhaassakin tapauksessa ryömintävaihteella edetään – kuten tähänkin saakka.

Viimeisimmät laskutoimitukset osoittavat, ettei Föliin liittyminen olisi Paimiolle lainkaan sietämättömän kallis manööveri. Jos kohta ei halpakaan.

Rahanmenoa oleellisempana seikkana pidetään sitä, että Föliin liittyessään Paimio toteuttaisi kaupunkilaisten ylivoimaisen enemmistön tahdon.

Föli-jäsenyyden nähdään olevan myös yksi merkittävimmistä avaintekijöistä Paimion tulevien vuosien veto- ja elinvoimaan liittyen.