Paimion Vasemmistoliitolta graffiti-aloite – Toiveissa sijoitus Jokipuistoon

0

PAIMIO

Vasemmistoliiton Paimion valtuustoryhmä jätti viime keskiviikon valtuuskokouksen päätteeksi Lauri Simolan johdolla aloitteen koskien graffitiseinän rakentamista Jokipuiston skeittipuiston tuntumaan tai muuhun hyväksi katsottuun paikkaan.

Valtuusaloitteessa todetaan, että Paimioon tarvitaan graffititaiteelle omistettu graffitiseinä, joka on kaikkien asian harrastajien vapaasti käytettävissä.

”Graffitiseinä voidaan toteuttaa esimerkiksi vaneriseinänä, jolloin seinän vaatima rahallinen panos on hyvin marginaalinen. Graffitiseinän yhteyteen olisi hyvä sijoittaa myös roska-astia, johon maalarit voivat jättää tyhjät spraymaalikannunsa”, esittää vasemmistoliitto aloitteessaan.

”Graffitiseinään voi luvallisesti maalata kuka tahansa, ja seinän perusolemukseen kuuluu, että tehtyjen taideteosten päälle maalataan aina uusia töitä.”

Vasemmistoliiton ryhmä muistuttaa, että graffitiseiniä on perustettu menestyksekkäästi useisiin kaupunkeihin, ”kuten vaikkapa naapurikaupunkiimme Kaarinaan, josta löytyy peräti kolme graffitiseinää”.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän saamien tietojen mukaan graffitiseiniin liittyvät kokemukset ovat positiivisia, eikä niiden yhteydessä ole ilmennyt häiriökäyttäytymistä, siivottomuutta tai muita ikäviä lieveilmiöitä.

”Graffitiseinä saattaa päinvastoin houkutella spraykannuillaan luvattomiin pintoihin maalaavia purkamaan luovuuttaan luvalliseen kohteeseen.”