Peimari sinetöi paikkansa Kolmosessa – “FC Åland tarjosi yhden kauden kovimmista haasteista”

0
Peimarin Pedro Diniz (vas.), Aki Varjonen ja Flamur Ibrahimi (oik.) riensivät onnittelemaan tuoreeltaan Jonatania, joka vei joukkueensa 1-0-johtoon komealla saksipotkumaalilla FC Ålandia vastaan.

Paimio-Sauvo

24.9. Peimari Utd–FC Åland 4–2 (1–2)

Peimari Unitedin miesten edustusjoukkue käytännössä varmisti viikonloppuna sarjapaikkansa Kolmosessa myös ensi kaudeksi. Helpolla vaaditut kolme lisäpistettä eivät silti tulleet, sillä sarjakolmonen, ahvenanmaalainen FC Åland oli varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla terävänä ja johti ottelua tauolla lukemin 1–2.

Toisella puoliajalla Peimari nousi kuitenkin maalitykkinsä Pedro Dinizin hattutempulla selvään 4–2-voittoon. Peimarin ensimmäisen osuman viimeisteli rangaistusalueen rajalta komealla saksipotkulla brassihyökkääjä Jonatan.

– FC Åland tarjosi meille yhden tämän kauden kovimmista haasteista. Ensimmäisellä puoliajalla loimme tarvittavat paikat useampaankin maaliin, ja toisaalta Åland hyödynsi erittäin tehokkaasti molemmat virheet, jotka teimme. Toisella puoliajalla teimme muutamia muutoksia hyökkäyspelaamiseen ja se tuotti hyvän tuloksen, Peimarin päävalmentaja Marco Santos iloitsi.

Voiton myötä Peimari nousi sarjassa 26 pisteeseen ja käytännössä siis varmisti paikkansa Kolmosessa myös ensi kaudeksi, koska näillä näkymin sarjassa säilyy vähintään myös yhdeksänneksi sijoittunut joukkue ja mahdollisesti myös kymmenenneksi yltävä joukkue.

Peimarin etuna tilanteessa on se, että kaikilla sen perässä sarjapaikastaan taistelevilla joukkueilla maaliero on rutkasti pakkasen puolella, kun taas Peimarilla se on lauantain voiton myötä jo kolme maalia plussalla. Tasapistetilanteessa joukkueiden keskinäisen paremmuuden määrittelee juurikin maaliero.

Myös Kakkosen peleillä merkitystä

Putoajien määrä sarjassa riippuu muun muassa Kakkosen sarjatilanteista ja siitä, montako Länsi-Suomen piirin joukkuetta sieltä on putoamassa ensi kaudeksi porrasta alemmas. Tällä hetkellä ainoa varmasti Kakkosesta alaspäin putoava piirin joukkue on Kaarinan Pojat, mutta myös Musan Salama on yhä putoamisuhan alla.

Peimari kohtaa kahdella jäljellä olevalla sarjakierroksella vielä tulevana lauantaina vieraskentällä Naantalin VG-62:n ja viikkoa myöhemmin kauden päätöksessä kotikentällään Sauvon Hakkispaanalla Åbo IFK:n.

– VG-62-ottelun tekee vaikeaksi kaksikin asiaa: ensinnäkin he kamppailevat vielä kynsin ja hampain sarjapaikastaan ja toiseksi peli pelataan Naantalissa. Meidän täytyy onnistua hyvin, jotta saamme kolme pistettä mukaamme. Ja se onkin ehdottomasti tavoitteena, jotta voimme pitää viidennelle sijalle yltämisen vielä teoreettisesti mahdollisena, Santos tuumii.

PaiHa puolestaan pelaa tulevana lauantaina kotikentällään KHT Soikalla Maskun Palloseuraa vastaan ja päättää kautensa viikkoa myöhemmin vieraskentällä Turun Pallokerhoa vastaan. PaiHalla on peleissä vielä rutkasti panosta, sillä joukkue on tiiviissä putoamiskamppailussa tasapisteissä MaPSin kanssa ja kolme pistettä puolestaan TPK:ta edellä.