Rasti päätti Viestiliigan voitokkaasti

0
Paimion Rastin miehet ottivat huikean voiton Viestiliigan viimeisessä osakilpailussa Porvoossa. Vasemmalta Topias Arola, Jonas Jern ja Ari-Pekka Joensuu.

SUUNNISTUS Viestiliiga päättyi Paimion Rastin osalta miltei täydellisesti lauantaina Porvoossa. Miesten kolmikko otti liigan finaalissa makoisan voiton, naisilta ykkössija karkasi vasta loppukirissä.

Ari-Pekka Joensuun ja Jonas Jernin jälkeen Topias Arola pääsi pimeässä ankkuriosuudelle 3.21 kärjen perässä, edellään seitsemän joukkuetta. Loistavaan syyskuntoon päässyt Arola teki haastavassa maastossa lähestulkoon virheetöntä työtä samalla kun taistelu kärkisijoista ajallisesti tiivistyi.

Lopullisesti viesti huipentui kiritaistoon tamperelaisen Kooveen Lauri Sildiä vastaan, ja siinä Arola oli niukasti vikkelämpi. Mies ei ankkuriosuudelle lähtiessään mitenkään uskonut pystyvänsä vielä voittokamppailuun.

– Oli vähän levotonta suunnistamista, mutta isommilta koukuilta vältyttiin. Sildin kanssa mentiin pitkälti samoja jälkiä, muitakin välillä näkyi. Kolmanneksi viimeisellä rastilla tuli pari miestä vastaan, tiesin että ollaan aika kärjessä. Loppu tuli vähän riskillä, viimeiselle vielä pellolle vähän sivuun, mutta onneksi vauhti riitti pitämään muut takana, summasi Arola ratkaisun hetkiä.

Paimion Rasti nousi voiton ansiosta Viestiliigan kokonaiskilpailun kolmoseksi. Koovee vei liigan kokonaisvoiton ylivoimaisesti.

Myös naiset pääsivät erittäin lähelle finaalivoittoa. Inga Dambe avasi kärkiletkassa, ja Milja Väätäjän vauhdissa pysyi kakkososuudella ainoastaan Tampereen Pyrintö. Ina Westerlund sai ankkuriosuudella vastaansa Suomen ykkösnimen, Venla Harjun.

Vastoin todennäköisyyksiä Westerlund haastoi tämänvuotisen Euroopan mestarin tasaväkisesti ja pääsi jopa karkuun lähes minuutin etumatkalle. Viimeisillä rasteilla Harju kuitenkin tuli väkisin kiinni ja toi Pyrinnön voittoon kolmen sekunnin erolla.

– Oletin Venlan vauhdin olevan itselleni hieman liian kovaa, ja yllätyin kun oltiinkin monella rastilla samaan aikaan. Lopun rastivälillä olin hukassa ja oletukseni mukaan kaukana perässä, mutta yhtäkkiä Venla tulikin takaa ohi. Yritin pysyä mukana mutta ihan eri riittänyt. Olen tyytyväinen että näin hyvin pysyttiin taistelussa mukana! iloitsi Westerlund kisan jälkeen.

Finaalin kakkossija riitti nostamaan PR-naiset miesten tavoin liigan kolmannelle sijalle. PR:n kakkosjoukkue sijoittui lauantaina 22:nneksi. Tampereen Pyrintö varmisti voitollaan kokonaiskisan voiton.

Antti Veijalainen