Remontoidussa Paltanpuistossa palaillaan vanhaan normaaliin – “Asukkaat ovat odottaneet tapahtumia”

0
Ruokasalin saaminen takaisin keskuksen käyttöön on mahdollistanut muun muassa erilaisten musiikkitapahtumien järjestämisen.

Paimio

Noin kahdeksan kuukautta kestänyt Paimion Paltanpuiston palvelukeskuksen remontti valmistui heinäkuussa, ja elokuun lopulla keskuksessa vietettiin jo avoimien päivää sekä tanssiaisia.

Suurimman päivityksen ovat saaneet Kotiniityn ja Pihaniityn tilat, mutta myös pihojen kulkuväyliä on parannettu ja aulatilan kattoa ja lattiaa uusittu. Tärkeää on myös se, että remontin ajan lähinnä varastoina toimineet ruoka- ja liikuntasali ovat jälleen käytössä.

– Tapahtumien järjestämisen kannalta on tärkeää, että ruokasali on jälleen auki. Tanssiaisissa näki, miten paljon asukkaat ovat odottaneet tapahtumia. Myös kuntosali on ollut kovassa käytössä taas, sanoo palveluesimies Liisa Vanhanen Paltanpuistosta.

Avoimien ovien päivänä Paltanpuistossa vieraili noin 80 ihmistä. Uudet tilat ovat olleet myös ikäihmisten mieleen.

– Erityisesti esteetöntä saunaa on kehuttu ja se onkin ollut kovassa käytössä nyt viime viikkoina. Koitamme muutenkin nyt elävöittää keskusta yli kahden vuoden koronarajoitustoimien jälkeen syksyn aikana. Vanhustenviikolla takkahuonetilassa aloitellaan pienimuotoista aamukahvilatoimintaa ja myös muuta ohjelmaa on luvassa, vinkkaa virikeohjaaja Tiina Kalasniemi .

Hyvät tilat 2040-luvulle astiRemontin myötä Paltanpuisto päivittyi suoraan 1990-luvulta 2020-luvulle. Vaikka korjaustarve oli lopulta huomattavasti suurempi kuin alun perin ajateltiin, ovat nyt tilat sekä asukkaille että henkilökunnalle selvästi aiempaa viihtyisämmät.

Yksi tärkeä tekijä on toimiva ilmanvaihto ja toinen esteettömyys.

– Ihan jo 25 työntekijänkin näkökulmasta tilat ovat nyt paljon paremmat. Oviaukkojen kokoa on kasvatettu ja ilmanvaihtoa on parannettu, jolloin työmukavuus on aivan eri luokkaa kuin aiemmin. Ei voi olla kuin tyytyväinen, Vanhanen sanoo.

Myös ajankohta oli ideaali. Tammikuussa kuntien sosiaali- ja terveuspalvelut siirtyvät uudelle Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle, ja sen jälkeen vastaavan kokoluokan remontit ovat ainakin runsaamman byrokratian takana.

– Nyt tilat saatiin uudistettua juuri ennen uuden hyvinvointialueen toiminnan alkamista. Voi sanoa, että nappiin meni ajoituksen suhteen, Vanhanen miettii.

Peruskorjauksen myötä Paltanpuiston seuraavat isommat huoltotarpeet pitäisi olla nyt siirrettynä 2040-luvulle asti.

Alun perin remontissa oli tarkoitus korjata vain Kotiniityn vuotava katto, mutta vesi oli päässyt kattorakenteisiin ja korjaustarve osoittautui odotettua laajemmaksi. Samassa yhteydessä päätettiin uusia rakennuksen tekniikkaa ja peruskorjata vuonna 1993 valmistuneita Kotiniityn ja Pihaniityn tiloja.