Resterillä onnistunut sijoituskierros, nyt kasvua vahvistetaan uusilla nimityksillä

0
Resterin kierrätyskuidusta voidaan valmistaa esimerkiksi lankaa ja erilaisia kuitu­kangas­materiaaleja.

PAIMIO

Tekstiilikierrätyksen suomalainen edelläkävijä, Paimiossa operoiva Rester Oy teki pari kuukautta sitten onnistuneen sijoituskierroksen.

Sen jälkeen yhtiö on vahvistanut kasvuaan uusilla nimityksillä.

Resterin perustajaosakas ja toimitusjohtaja Outi Luukko siirtyi syyskuun alussa yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi. Uudeksi toimitusjohtajaksi nimitettiin Miska Paulorinne , joka on aikaisemmin työskennellyt Resterin kehitysjohtajana. Kumppaniyhteistyöstä vastaavaksi johtajaksi ja samalla johtoryhmän jäseneksi nimettiin Anna-Kaisa Huttunen .

Outi Luukko jatkaa yrityksessä edelleen aktiivisena ja työskentelee erityisesti kansainvälistymisen ja strategian kehittämisessä yhdessä yrityksen muun johdon kanssa.

Rester Oy on tekstiilien kierrätysratkaisuja Paimion Jukantiellä toteuttava yritys, joka mahdollistaa yritystekstiilien kierrätyksen uudeksi tekstiilikuiduksi ja laadukkaaksi raaka-aineeksi.

Uusilla nimityksillä Rester vahvistaa toimintaansa tekstiilien kierrätyksen arvoketjujen rakentamiseen ja kansainvälistymiseen tähtäävänä kasvuyhtiönä. Rester varmisti kesäkuussa kuuden miljoonan euron rahoituksen liiketoimintansa kasvattamiseen.

Hyödyntäjänä myös rakennusteollisuus


Rester tarjoaa tekstiilien kierrätysratkaisuja, joilla poistotekstiilit ja tuotannon sivuvirrat voidaan jalostaa uusiokuiduksi ja laadukkaaksi raaka-aineeksi.

Rester-kierrätyskuitua voidaan käyttää monilla eri aloilla vaihtoehtona neitseelliselle raaka-aineelle.

– Asiakaskuntamme koostuu tekstiilejä käyttävistä yrityksistä, jotka toimittavat meille poistotekstiilejä, sekä yrityksistä, jotka käyttävät Rester-kierrätyskuitua omassa tuotannossa tai omissa tuotteissaan, kertovat Luukko ja Paulorinne.

Yhtiön jalostamaa uusiokuitua käytetään esimerkiksi tekstiiliteollisuudessa kankaiden tai teknisten tekstiilien valmistukseen sekä rakennusteollisuudessa eristys- ja komposiittimateriaalien sekä akustiikkalevyjen tuotantoon.

”Mahtavia tuloksia langanvalmistukseen”


Ennen juhannusta Rester Oy uutisoi yhteistyöstään Orneule Oy:n kanssa.

– Tällä yhteistyöllä on saatu mahtavia tuloksia langanvalmistukseen ja takaisin neulosmateriaaliksi, yrityksistä kerrottiin.

– Kauan jatkuneen yhteistyön kuluessa olemme tehneet eri kierrätyskuitulaatujen testausta pitkäjänteisesti. Sen tuloksena on onnistuttu valmistamaan Resterin kierrätyskuidusta neulontaan soveltuvaa lankaa ja neulosta.

Vuonna 2019 perustettu Rester aloitti toimintansa marraskuussa 2021. Resterin pääomistaja on ekologisia työvaatteita valmistava Touchpoint Oy.

FAKTA


Rester on tekstiilien kierrätysratkaisuja tarjoava suomalainen yritys, joka mahdollistaa yritystekstiilien kierrätyksen uudeksi tekstiilikuiduksi ja laadukkaaksi raaka-aineeksi.

Yritys avasi marraskuussa 2021 Paimiossa Pohjois-Euroopan suurimman tekstiilien kierrätyslaitoksen.

Resterin toteuttamassa mekaanisessa käsittelyssä poistotekstiilit prosessoidaan tekstiilikuiduiksi.