Rullaa omenapiirakka kääretorttukakuksi

0
Omenapiirakan voi pyöräyttää vaihteeksi rullalle.

Perinteisen omenapiirakan sijaan omenat voi sujauttaa vaihteeksi karamellisoituna kääretortun sisälle yhdessä vaniljakastikkeen kanssa. Vaihtelua kääretorttuun saa käärimällä tortun rullan sijaan suikaleista spiraaliksi. Makean omenatäytteen lisäksi sisään ja koristeeksi voi sujauttaa puolukoita. Tässä tortussa määriä ei tarvitse tarkasti mittailla.

 

Torttupohja:

3 kananmunaa, sokeria, vehnäjauhoja, perunajauhoja ja leivinjauhetta.

 

Täyte:

Kotimaisia omenoita, voita, sokeria ja kanelia sekä valmista vaniljakastiketta tai vaniljarahkaa (+puolukoita)

 

Tee näin:

1. Riko munat juomalasiin. Mittaa toiseen samankokoiseen juomalasiin munien määrän verran sokeria ja vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kolmanteen samankokoiseen juomalasiin annostele noin 1/3 perunajauhoja ja 2/3 vehnäjauhoja, joihin leivinjauhe sekoitetaan. 

 

2. Sekoita jauhot munasokerivaahtoon, ja paista 220-asteisessa uunissa pellillä kypsäksi, eli reilut viitisen minuuttia. Sokeroi leivinpaperi pöydälle ja kumoa paistettu torttu heti kuumana sokeroidulle leivinpaperille. Jätä jäähtymään ja valmistele sillä välin omenat.

 

3. Kuori ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Pieniä kotimaisia omenoita saa olla reilusti, esimerkiksi 5–7 kappaletta. Paista kuutiot voissa ja sokerissa pehmeiksi ja lisää kanelia. Anna jäähtyä.

 

4. Levitä omenahillo jäähtyneelle torttupohjalle ja lisää paksu vaniljakastike tai vaniljarahka.

 

5. Leikkaa torttupohja viideksi suikaleeksi ja kääri suikaleet pystymäiseksi spiraaliksi lautaselle. Koristele vanijakastikkeella tai -rahkalla ja puolukoilla.