Sauvossa alin työttömyys edelleen

0

TYÖLLISYYS Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimiston kirjoissa oli elokuun lopussa 20 500 työtöntä työnhakijaa. Sauvossa työttömiä työnhakijoita oli maakunnassa vähiten, sillä työttömyysaste Sauvossa oli niinkin alhainen kuin 3,0%. Turunmaan saaristossa oli seudullisesti alhaisin työttömyysaste.

Paimion työttömyysaste oli elokuun lopussa tasan 4,0 % ja Kaarinan 5,3 %. Korkein työttömyysaste oli kunnista Turussa, jossa se oli 12,1.

Elokuun aikana työttömien määrä tippuu yleensä voimakkaasti heinäkuuhun verrattuna ja tällä kertaa määrä laski 2 900 hengellä. Vuotta aiemmasta on työttömien määrä vähentynyt 2 200 henkilöllä (10 %) eli hitaammin kuin koko maassa yleisesti (15%). Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä aleni 700 (34%) henkilöllä verrattuna vuodentakaiseen.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli elokuun lopussa Varsinais-Suomessa 8,9% eli 1,0 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuotta aiemmin. Näin työttömien osuus työvoimasta oli niukasti pienempi kuin koko maassa (9,1 %).

Elokuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 7 400 kappaletta eli enemmän (+8 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 24 700 kpl eli 2 200 (+10%) enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tuoreet työllisyystilastot kertovat työttömyyden olevan kasvussa, mutta työllisyyden heikentymisestä ei näy toistaiseksi merkkejä. Esimerkiksi Keskuskauppakamari on ennustanut, että työmarkkinoiden paras veto hiipuu ja viilenevä talouden suhdanne latistaa työllisyyden näkymiä.